Ελλάδα-ΔιεθνήΥγεία

Εκδήλωση για τα αυτοάνοσα στην Πάτρα-Νέες εξελίξεις

218views

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΕΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

 

Το Πανελλαδικό περιοδικό «Πατρινόραμα hellenic» υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και την υποστήριξη του Δ. Πατρέων πραγματοποίησε την Δευτέρα 6 Μαρτίου στην «Αγορά Αργύρη» ημερίδα με θέμα «Αυτοάνοσα νοσήματα, τρόποι αντιμετώπισης και τελευταίες εξελίξεις».

Χαιρετισμό απηύθυναν :

Η Βουλευτής της ΝΔ Χριστίνα Αλεξοπούλου

Η Αντιδήμαρχος Υγείας – Πρόνοιας του Δήμου Πατρέων, Βίβιαν Σαμούρη

Η Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Π.Δ.Ε Δήμητρα Γεωργακοπούλου – Μπάστα

Η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου

Η Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου

Η πρόεδρος της ΕΛΕΑΝΑ, Μάχη Σαλαμαλίκη

Η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας Μαργαριτα Καραγιωργου-Λαζαρη.

ΙΦΝΕ Αχαίας- Σωματείο ατόμων με νόσο Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αχαΐας Νίκη Παπαγιαννοπούλου

Ο Dr. Παναγιώτης Τρίγκας νεφρολόγος ιδιοκτήτης της μονάδας χρόνιας αιμοκάθαρσης χορηγός της εκδήλωσης.

Ο καθηγητής Γιάννης Ματσούκας και η ομάδα του, θέλοντας να τιμήσουν τον βιοεπιστήμονα Γιώργο Χρούσο, του παρέδωσαν το ιστορικό λεύκωμα αφιερωμένο στον James Watson.

στην εκδήλωση μίλησαν :

Χρούσος Γεώργιος : Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και Διευθυντής του Εργαστηρίου Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Θέμα : «Έλεγχος του Στρες και Αυτο-ανοσία».

Xρίστος X. Λιάπης: MD, MSc, PhD Ψυχίατρος – Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Πρόεδρος ΔΣ KEΘEA, Μέλος Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας και επιστημονικός συνεργάτης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής , με θέμα : «Κατάθλιψη και αυτοάνοσα νοσήματα. Stress, φλεγμονή και χρόνιος πόνος στις θεραπευτικές τους προσεγγίσεις».

Καρόκης Δημήτριος: Ρευματολόγος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ρευματολογικης Εταιρείας και Επαγγελματικής Ένωσης Ρευματολογων Ελλάδας. με θέμα: «Συστηματικά αυτοάνοσα ρευματικά νοσήματα».

Παπαθανασόπουλος Τάκης : Νευρολόγος- Ομότιμος Καθηγητής Νευρολογίας Παν. Πατρών με θέμα: «Νευρικό σύστημα και αυτοάνοσα».

Κακοτρίχη Κατερίνα : Παιδίατρος – Παιδογαστρεντερολόγος με θέμα : «Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσοι του Εντέρου (ΙΦΝΕ) στα παιδιά».

Αλαχιώτη Σοφία : Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, διδάκτωρ, με έδρα την Πάτρα, θέμα της ομιλίας : «Οι αυτοάνοσες παθήσεις στο δέρμα».

Στην ημερίδα παρέστησαν ο εισαγγελέας εφετών Νίκος Νικολάου, ο πρώην πρύτανης Γεώργιος Παναγιωτάκης και πλήθος κόσμου από την επιστημονική κοινότητα.

Την ημερίδα συντόνισε ο δημοσιογράφος Αχιλλέας Παπαδιονυσίου.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.