Πολιτισμός

Εγκαίνια της έκθεσης “Προσωπογραφίες, PERFORMANCE και αφιερώσεις στον Κώστα Ευαγγελάτο” στο Αργοστόλι

994views

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ “ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΕΣ, PERFORMANCE ΚΑΙ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ” ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

Συνεχίζονται με επιτυχία τα θερινά εικαστικά δρώμενα στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς.

Στις φετινές εικαστικές και λογοτεχνικές εκδηλώσεις συμμετέχουν γνωστοί Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες, με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων δημιουργίας του ζωγράφου, λογοτέχνη, performer, θεωρητικού τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου (1973-2023).

Την Τρίτη 1 Αυγούστου, Ώρα 8.30 μ.μ. θα εγκαινιαστεί η μεγάλη αφιερωματική έκθεση “Προσωπογραφίες, Performance και Αφιερώσεις στον Κώστα Ευαγγελάτο”, Α’ ενότητα έργων. 

“Η καλλιτεχνική δημιουργία του Κώστα Ευαγγελάτου δεν υπάρχει αμφιβολία ότι διακρίνεται για τον χαρακτήρα των αναζητήσεων και τον πλούτο των συνδυασμών του. Χωρίς να περιορίζεται σε καμιά από τις γνωστές στυλιστικές και θεματογραφικές τάσεις  διακρίνεται για ένα καθαρά προσωπικό ποιητικό ιδίωμα που βασίζεται τόσο στην ποιότητα του σχεδίου όσο και στην εσωτερικότητα και την εκφραστική δύναμη του χρώματος. Φαίνεται ότι τον ενδιαφέρει να φτάσει σε σύνολα που προβληματίζουν τον θεατή και που σε καμιά περίπτωση δεν τον αφήνουν αδιάφορο, με την χρήση της ζωγραφικής του γλώσσας και την καθαρά ποιητική πνοή των διατυπώσεών του.” 


ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ Α. ΧΡΗΣΤΟΥ, Ακαδημαικός, Ιστορικός τέχνης, ομ. Καθ. Παν/μίου Αθηνών.

Κάθε Τετάρτη και Σάββατο από 8 μ.μ.-10μ.μ. γίνονται αναλυτικές ξεναγήσεις στην έκθεση και στην συλλογή εικαστικών έργων

της Σύγχρονης Πινακοθήκης Villa Ροδόπη, Μεσολωρά 7, τέρμα Βύρωνος, Αργοστόλι Κεφαλονιάς.

Διάρκεια της Ά ενότητας της έκθεσης μέχρι 26 Αυγούστου 2023.

Είσοδος ελεύθερη.

Πληροφορίες: τηλ. 2671028501, 6944621286

www.rodopicollection.blogspot.com

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.