Πολιτισμός

Εγκαίνια της έκθεσης “Προσωπογραφίες, performance και αφιερώσεις στον Κώστα Ευαγγελάτο στο Αργοστόλι

187views

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ “ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΕΣ, PERFORMANCE ΚΑΙ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ” ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

Συνεχίζονται με επιτυχία τα θερινά εικαστικά δρώμενα στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς.

Στις φετινές εικαστικές και λογοτεχνικές εκδηλώσεις συμμετέχουν γνωστοί Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες, με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων δημιουργίας του ζωγράφου, λογοτέχνη, performer, θεωρητικού τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου (1973-2023).

Την Τρίτη 1 Αυγούστου, Ώρα 8.30 μ.μ. θα εγκαινιαστεί η μεγάλη αφιερωματική έκθεση “Προσωπογραφίες, Performance και Αφιερώσεις στον Κώστα Ευαγγελάτο”, Α’ ενότητα έργων. 

Η Ιστορικός τέχνης, Officier des Arts et Lettres Δρ Ντόρα Ηλιοπούλου-Ρογκάν αναφέρει μεταξύ άλλων στο κείμενο της με τίτλο “Η ποιητική ζωγραφική του Κώστα Ευαγγελάτου”:

“Παρακολουθώντας από χρόνια τις ζωγραφικές δημιουργίες του Κώστα Ευαγγελάτου, θαυμάζω τη συνεχή εξέλιξη του οράματός του, που ο ταλαντούχος διττός δημιουργός – αυτόνομα ζωγράφος και ποιητής- κατορθώνει να ανανεώνει εκ των ένδον! Δίχως, ο άξιος και εμπνευσμένος καλλιτέχνης  να “δανείζεται” λύσεις και ενώ πεισματικά κωφεύει στις σύγχρονες, απατηλές σειρήνες  των επάλληλων συρμών φέρνει πάντοτε σε πέρας την ουσιαστική ,εγγενή ανανέωση των ερεθισμάτων του έτσι ώστε να μην απειθεί ποτέ  στις αρχές και στα ιδανικά  που έταξε εαυτόν απ΄ αρχής. Κατορθώνει, ο Ευαγγελάτος πάντοτε, να είναι  δημιουργικά διαφορετικός και συγχρόνως, ο εαυτός του σε μια συνεχώς ανελισσόμενη τροχιά. Συνδετικός κρίκος στα έργα του: η ενορχηστρωμένη σε αυτά υπέρτατη αρμονία και σε χρώμα και σε ρυθμό, δεν μας απορροφά  μόνο στη θέαση. Μας κατακλύζει με ανείπωτες έννοιες και μεταφυσικά σε υφή οράματα  που μας εξοικειώνουν με τα μυστικά της υπέρτατης ενέργειας. Εκείνης που διέπει αλλά και ορίζεται από την  κοσμογονία. 

Τόσο με τις εικαστικές του δημιουργίες όσο και με την ποίηση αυτή καθαυτή και γενικά τα εμπνευσμένα κείμενα του αλλά κυρίως με τον ίδιο τον τρόπο ζωής του ,ο Κώστας αποδεικνύει ότι η έννοια της ακραιφνούς δημιουργίας είναι  εγγεγραμμένη απ αρχής σε αυτό καθαυτό το DNA  του.

Κάθε Τετάρτη και Σάββατο από 8 μ.μ.-10μ.μ. γίνονται αναλυτικές ξεναγήσεις στην έκθεση και στην συλλογή εικαστικών έργων

της Σύγχρονης Πινακοθήκης Villa Ροδόπη, Μεσολωρά 7, τέρμα Βύρωνος, Αργοστόλι Κεφαλονιάς.

Διάρκεια της Ά ενότητας της έκθεσης μέχρι 26 Αυγούστου 2023.

Είσοδος ελεύθερη.

Πληροφορίες: τηλ. 2671028501, 6944621286

www.rodopicollection.blogspot.com

PENTAX DIGITAL CAMERA

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.