Πολιτισμός

Εγκαίνια ομαδικών εικαστικών εκθέσεων που συμμετέχει ο Κώστας Ευαγγελάτος στην Αθήνα και την Κόρινθο

218views

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

Στις 28 Απριλίου 2023 εγκαινιάζονται δύο μεγάλες ομαδικές εικαστικές εκθέσεις αφιερωμένες στη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 . Ο Κώστας Ευαγγελάτος συμμετέχει με ζωγραφικά έργα του εμνευσμένα από το ιστορικό γεγονός, τα οποία επικεντρώνονται στην ψυχογραφία και την οδύνη των ανθρώπων.
Πρόκειται για την μεγάλη επετειακή έκθεση με τίτλο “1922-2022 ΕΞΟΔΟΣ-ΔΙΕΞΟΔΟΣ” που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ) στο κτίριο του πρώην Δημόσιου ΚΑΠΝΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ, Λένορμαν 218 στην Αθήνα. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Ιουνίου 2023.
Συμμετέχει επίσης στην Πανελλήνια εικαστική έκθεση του Λυκείου Ελληνίδων Αργοστολίου, με θέμα «Γράμματα ενός αθώου στρατιώτη», η οποία είχε μεταφερθεί στη Ζάκυνθο, στο Μουσείο «Διονυσίου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων» και θα παρουσιαστεί στην Κόρινθο, στο «Καλογεροπούλειο Ίδρυμα Τεχνών και Πολιτισμού» μέχρι τις 10 Ιουνίου 2023.
Τις Ημέρες του Πάσχα συμμετείχε με επιτυχία, ως τιμώμενος καλλιτέχνης, με αφορμή τα 50 χρόνια της δημιουργικής του πορείας (1973-2023), στην ομαδική έκθεση της ART WAY με τίτλο «Όταν η Ανάσταση γίνεται έμπνευση» που διοργανώθηκε στο Κέντρο τέχνης “Aγιος Αθανάσιος” στη Νάουσα της Πάρου.

Σε όλες τις εκθέσεις η είσοδος είναι ελεύθερη.

www.rodopicollection.blogspot.com

 

 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.