Πολιτική

Δώστε επιτέλους τέλος στην «Οδύσσεια» των μαθητών του Γυμνασίου Αγίας Θέκλης!

103views

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

elme_ki@yahoo.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δώστε επιτέλους τέλος στην «Οδύσσεια» των μαθητών του Γυμνασίου Αγίας Θέκλης!

Ένα μήνα μετά την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς και μετά από αλλεπάλληλες αναφορές της διεύθυνσης του Γυμνασίου Αγίας Θέκλης αλλά και καταγγελίες της ΕΛΜΕ –ΚΙ, εξακολουθούν οι υπεύθυνοι (κυβέρνηση-Περιφέρεια Ι.Ν.), να αφήνουν κάποιους μαθητές χωρίς δωρεάν μεταφορές, λόγω της απαράδεκτης καθυστέρησης υπογραφής των απαιτούμενων συμβάσεων.

Το αποτέλεσμα αυτής της ανάλγητης πολιτικής είναι οι μαθητές του Γυμνασίου και του Δημοτικού της Αγίας Θέκλης, είτε να διανύουν χιλιόμετρα για να φθάσουν στο σχολείο και στο σπίτι ακόμη και βρεγμένοι, είτε να μεταφέρονται δωρεάν με το ΚΤΕΛ όπου αυτό είναι δυνατόν, είτε να πληρώνουν οι γονείς ΤΑΧΙ για την μεταφορά των παιδιών τους, είτε να τους μεταφέρουν οι ίδιοι οι γονείς και οι καθηγητές τους, χάνοντας πολύτιμο χρόνο από την εργασία τους. (π.χ. οι μαθητές από τα χωριά Χαυδάτα, Καμιναράτα, Δαμουλιανάτα).

Σε ένα σχολείο που, μετά την καταστροφή του από τους σεισμούς του 2014, στεγάζεται ακόμη σε ένα μικρό παλαιό κοινοτικό γραφείο στο χωριό «Σχινιάς» και περιμένει ακόμη το τέλος της επισκευής του, δίνεται ένα ακόμη χτύπημα, αυτό της προβληματικής μεταφοράς των μαθητών του, κάνοντας την λειτουργία του μια οδύσσεια.

Αυτή η «κανονικότητα», τσαλακώνει τις θριαμβολογίες της σημερινής κυβέρνησης της Ν.Δ., ότι τάχα οικοδομεί σύγχρονη παιδεία με «καινοτομίες». Αυτή η «κανονικότητα» που τη συνθέτουν και μια σειρά άλλα προβλήματα σχεδόν σε όλα τα σχολεία του νομού (στεγαστικό, πολυπληθή τμήματα, ελάχιστες λειτουργικές δαπάνες, κενά εκπαιδευτικών, ανυπαρξία μέτρων προστασίας και ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών κ.α.), δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια, ότι δηλαδή, το μόνο που οικοδομούν όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα συμπληρώνοντας η μια την άλλη με βασικά εργαλεία την υποχρηματοδότηση και την αντιδραστική αξιολόγηση, είναι το φθηνό διαφοροποιημένο και ταξικό σχολείο, που θα εξαρτά την λειτουργία του από την αγορά, τους σπόνσορες, τους χορηγούς και τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ καλεί τους εκπαιδευτικούς τους μαθητές και τους γονείς σε κοινό μέτωπο προκειμένου να διεκδικήσουμε δωρεάν μεταφορές για όλα τα παιδιά, χωρισμό των πολυπληθών τμημάτων, αύξηση των λειτουργικών δαπανών, κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους διορισμούς κ.α.

Καλεί επίσης την Κυβέρνηση, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Δήμο Ληξουρίου να πάρουν άμεσα μέτρα ώστε να μεταφέρονται δωρεάν και απρόσκοπτα οι μαθητές στα σχολεία της Αγίας Θέκλης.

Αργοστόλι 12/10/2022

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.