Πολιτισμός

Δράσεις Πολιτισμού στην Κεφαλλονιά από 26 έως 28 Ιανουαρίου

415views

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024 , ώρα 21.00

Θεατρική παράσταση «ΚΩΣΤΑΛΕΞΙ»

Με οξυδερκή σκηνοθετική ματιά και νέο υλικό που εμπλουτίζει τη δραματουργία της παράστασης, η Άλκηστις Νικολαΐδη, η Ζωγραφιά Μεντεσίδου και ο Κωνσταντίνος Μωραΐτης παρουσιάζουν την πραγματική ιστορία μιας γυναίκας που οι ίδιοι οι γονείς της κράτησαν σε εγκλεισμό για σχεδόν τρεις δεκαετίες σε ένα χωριό της Στερεάς Ελλάδας. Μια ιστορία που συγκλόνισε το πανελλήνιο και αποτέλεσε την έμπνευση, 45 χρόνια μετά, για μία παράσταση που συζητήθηκε όσο λίγες από το πρώτο της ανέβασμα στο θέατρο Θησείον στην Αθήνα μέχρι σήμερα που συνεχίζει να παίζεται με εξαιρετική επιτυχία

 

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024, ώρα 21.00

«ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΘΑΝΟ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΡΕΒΑΝΣ» στο Δημοτικό Θέατρο «Ο Κεφαλός»

 

Ο Θάνος Μικρούτσικος είναι διαχρονικός. Το έργο του μιλάει με τον ίδιο έντονο τρόπο από γενιά σε γενιά και την σημαδεύει σε βαθμό που κάποιος μπορεί να το αναγάγει και σε κάτι μαγικό. Έχοντας μαθητεύσει δίπλα του από το 2006 ως το τέλος, η Ρίτα Αντωνοπούλου αποφασίζει για πρώτη φορά να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο αφιέρωμα στον αξέχαστο δημιουργό χωρίς τον ίδιο επί σκηνής. Όπως λέει η ίδια ο ένας λόγος είναι ότι τώρα νιώθει έτοιμη να το κάνει και ο δεύτερος η μουσική σύμπραξη με τους εξαιρετικούς Ρεβάνς. Με τεράστια αγάπη στο έργο του εδώ και χρόνια, οι Ρεβάνς δίνουν το δικό τους στίγμα σε εμβληματικά τραγούδια κι η συνεργασία με τη Ρίτα Αντωνοπούλου δημιουργεί ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα που επιχειρεί και έχει σαν στόχο να νιώσουμε όλοι ξανά τον Θάνο κοντά μας όπως τότε.

 

 

 

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024, ώρα 11.30,  ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, ΟΔΥΣΣΕΙΑ

στο Δημοτικό Θέατρο «Ο Κεφαλός»

 

 

H Οδύσσεια του Ομήρου, το δεύτερο μεγάλο ηρωικό έπος της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, αποτελεί ίσως το πιο γνωστό κείμενο που πραγματεύεται τις έννοιες της περιπέτειας, της περιπλάνησης, και της αέναης ανάγκης του ανθρώπου για το για το “νόστo”, την επιστροφή στο οικείο, στην “πατρίδα”.

Μέσα από διάφορα αφηγηματικά μέσα όπως παντομίμα, αυτοσχεδιασμό και, φυσικά, διάδραση, με ζωντανή μουσική και τραγούδι, τα παιδιά μετατρέπονται σε συνταξιδιώτες και οι τέσσερις ταλαντούχοι ηθοποιοί στο όχημα, ώστε να ξετυλιχθεί η μεγάλη περιπέτεια των ηρώων.

Tιμές εισιτηρίων : 10 Ευρώ Ενηλίκων  – 8 Ευρώ Παιδικό

 

 

 «ΘΕΑΤΡΙΚΌ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΚΗ ΧΡΥΣΙΚΑΚΟ»,

  στο Δημοτικό Θέατρο «Ο Κεφαλός»

 

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024, ώρα 15.00

 

 

Με εισηγητή τον ηθοποιό Τάκη Χρυσικάκο και θέμα «προσέγγιση στο αφηγηματικό θέατρο» Το «Αφηγηματικό Θέατρο» είναι ένα είδος θεάτρου με μια ιδιαίτερη επικοινωνιακή δυναμική. Ο αφηγητής/ηθοποιός χρησιμοποιεί το λόγο σαν το βασικό του εκφραστικό εργαλείο. Μαθαίνει να αφουγκράζεται και να μεταφέρει τις δονήσεις και τα σχήματα του λόγου μέσα από το σώμα του κάνοντας την παρουσία του ζωντανή και σημαίνουσα. Πρόκειται  αναμφίβολα για μια διαφορετική θεατρική γλώσσα. Για ένα θέατρο χωρίς φόρμα. Κύριος άξονας κείμενα λογοτεχνικά, χρονογραφήματα, ψυχογραφικά, ιστορίες από τη λαογραφία κ.λ.π.

 

 

 

 

 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.