Πολιτική

«Διαλυτική η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ»- Κοινή δήλωση Αχτσιόγλου, Χαρίτση, Ηλιόπουλου-Ζητούν να συνεδριάσει άμεσα η Πολιτική Γραμματεία

59views

Να συνεδριάσει άμεσα η Πολιτική Γραμματεία ζητούν με κοινή δήλωσή τους η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Νάσος Ηλιόπουλος, τονίζοντας πως υπάρχει «σοβαρότατη κρίση» στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι πια ανησυχητική, είναι διαλυτική», υπογραμμίζουν στην κοινή δήλωσή τους, που εξέδωσαν μετά την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να παραπέμψει τους Νίκο Φίλη, Δημήτρη Βίτσα, Πάνο Σκουρλέτη και Στέφανο Τζουμάκα στην επιτροπή δεοντολογίας, με το αίτημα της διαγραφής.

«Έχουμε όλες και όλοι ευθύνη για την ενότητα. Και πρώτη απ’ όλους η ηγεσία του κόμματος», υπογραμμίζουν τα τρία στελέχη του κόμματος.

Πρέπει να επισπευσθεί η διεξαγωγή του έκτακτου συνεδρίου, υπογραμμίζουν τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας παράλληλα ότι η πορεία έως αυτό «δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται από λογικές εσωτερικού εχθρού και πρακτικές εκκαθαρίσεων».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζουν οι κ.κ. Αχτσιόγλου, Χαρίτσης και Ηλιόπουλος «έχει μακρά παράδοση εσωτερικής δημοκρατίας» με κανόνες και σεβασμό των διαδικασιών. «Ακόμα και σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, η αναζήτηση της σύνθεσης των διαφορετικών απόψεων ήταν δεδομένη. Η ενότητα προϋποθέτει συλλογικότητα, τήρηση των διαδικασιών, αρχές», συμπληρώνουν.

«Υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί είναι αναγκαία η άμεση συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Έχουμε όλες και όλοι ευθύνη για την ενότητα. Και πρώτη απ’ όλους η ηγεσία του κόμματος», καταλήγουν τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ: Η κοινή δήλωση των Αχτσιόγλου, Χαρίτση, Ηλιόπουλου

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε σοβαρότατη κρίση. Η κατάσταση στο κόμμα μας δεν είναι πια ανησυχητική. Είναι διαλυτική. Και έχουμε υποχρέωση – απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μας στηρίζουν – να σταματήσουμε αυτόν τον κατήφορο.

Οι πολιτικές διαφωνίες είναι υπαρκτές. Για αυτό άλλωστε έχει ήδη προσδιοριστεί η διεξαγωγή Έκτακτου Συνεδρίου, το οποίο θα πρέπει πια να επισπευσθεί. Η πορεία μας όμως μέχρι αυτό θα πρέπει να διανυθεί με σεβασμό στις προγραμματικές μας θέσεις και στο καταστατικό που ορίζει σαφώς τους κανόνες της λειτουργίας μας. Δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται από λογικές εσωτερικού εχθρού και πρακτικές εκκαθαρίσεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει μια μακρά παράδοση εσωτερικής δημοκρατίας με κανόνες και σεβασμό των διαδικασιών. Ακόμα και σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, η αναζήτηση της σύνθεσης των διαφορετικών απόψεων ήταν δεδομένη. Η ενότητα προϋποθέτει συλλογικότητα, τήρηση των διαδικασιών, αρχές.

Υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί είναι αναγκαία η άμεση συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Έχουμε όλες και όλοι ευθύ

ΠΗΓΗ https://www.lifo.gr/

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.