Κοινωνία

Διαδικτυακό Σεμινάριο-Εργαστήριο «Το Χαμόγελο του Παιδιού – Ψυχική Ανθεκτικότητα & Ενδυνάμωση Εκπαιδευτικών»

190views

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Κεφαλληνίας και Ιθάκης «Απόπλους», σε συνεργασία με τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», συνδιοργανώνουν Διαδικτυακό Σεμινάριο-Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς της Δ.Δ.Ε. Κεφαλληνίας, την Πέμπτη 13/10/2022 και ώρα 18:00-20:00, με θέμα:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού –

Ψυχική Ανθεκτικότητα & Ενδυνάμωση Εκπαιδευτικών»

Επιμορφώτρια: κα. Ιωάννα Γκίκα, ψυχολόγος (MSc) από τον Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Η καθημερινότητα που βιώνει ο εκπαιδευτικός στο σχολείο είναι συχνά ιδιαίτερα απαιτητική, καθώς καλείται καθημερινά να ανταποκριθεί στις πολλαπλές και πολύ-επίπεδες ανάγκες των παιδιών. Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά τη διαχείριση κρίσιμων ζητημάτων, από ζητήματα ενδο-σχολικών συγκρούσεων, μέχρι αλλαγές και αναταραχές που συμβαίνουν σε ευρύτερο κοινωνικό επίπεδο και επηρεάζουν σημαντικά τη σχολική κοινότητα, όπως η πρόσφατη πανδημία. Πώς μπορούν οι εκπαιδευτικοί να υποστηρίξουν τα παιδιά μέσα σε αυτές τις δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες; Πώς μπορούν να υποστηριχθούν οι ίδιοι;

Το σεμινάριο αυτό συζητά την έννοια της ψυχικής ανθεκτικότητας και δίνει απλές κατευθύνσεις για την υποστήριξη της σχολικής κοινότητας, εστιάζοντας στον βασικό πυλώνα για το χτίσιμο ενός ανθεκτικού σχολείου: την υποστήριξη και ενδυνάμωση του ίδιου του εκπαιδευτικού.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.