Πολιτισμός

Διήμερο Εκδηλώσεων  29 & 30 Ιουλίου 2023

216views

Διήμερο Εκδηλώσεων  29 & 30 Ιουλίου 2023

 

          Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Αργοστολίου «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023», ανακοινώνουμε τις εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες στον Δήμο μας, για το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιουλίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

  • ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Συναυλία στο ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΚΗΠΟ Κεφαλονιάς στις 21.00. Με έργα κλασικών συνθέτων όπως Debussy, Bach, Piazzolla, Berio, Faure και Telemann, και δύο συνθέσεις, η μία σε 1η εκτέλεση, του Φίλιππου Τσαλαχούρη, Διευθυντής των Μουσικών Σχολών Ωδείου Αθηνών.

Oι μουσικοί: Φίλιππος Τσαλαχούρης, φλογέρα – φλάουτο, Σοφία Χατζή, φλάουτο, Ευαγγελία Νικολούζου, κλαρινέτο, Αλέξανδρος Σιουπούλης, βιολοντσέλο

Πληροφορίες και εισιτήρια: Ίδρυμα Φωκά-Κοσμετάτου, Τηλ. 26710 26595, Βοτανικός Κήπος Κεφαλονιάς, Τηλ. 26710 24866, ipfc@otenet.gr.

 

  • ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, ΘΑΛΑΣΣΟΜΥΛΟΣ ώρα 21.00. Μουσική εκδήλωση «Ριγανάδα και καντάδα».

Τραγουδάει η παρέα των Κανταδόρων από τη Λειβαθώ, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Βασίλη Καλογηρά. Είσοδος Ελεύθερη. Συνδιοργάνωση: Δήμος Αργοστολίου, Πολιτιστικός, Ιστορικός, Λαογραφικός σύλλογος «Το Ριφόρτσο» Κεφαλληνίας και Ιθάκης.

  • ΦΑΡΣΑ στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου ώρα:21.00. Ο Δήμος Αργοστολίου προσκαλεί τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους φίλους του Καραγκιόζη, να διασκεδάσουν με την παράσταση Θεάτρου Σκιών «Ο Καραγκιόζης και οι περιπέτειες του μυθικού Περσέα» από τον Αλέξανδρο Μελισσηνό. Είσοδος Ελεύθερη. Οργάνωση: Π.Σ. Φάρσων «Ο Φάρος».

 

  • ΛΕΙΒΑΘΩΣ, ΛΑΚΗΘΡΑ Αμφιθέατρο της Καλλιθέας, ώρα 20.30. Ιστορική αναδρομή στο Δημοτικό Σχολείο της Λακήθρας. Η Λακήθρα ήταν ένα κεφαλοχώρι και παραμένει πέρασμα σύνδεσης της πρωτεύουσας με ένα μέρος της Λειβαθούς. Αξίζει να μνημονεύτει η ιστορία και η παράδοση του Σχολείου που άφησε εποχή και το στήριξαν οι εκπαιδευτικοί του όσο και ο μαθητικος του κόσμος. Ομιλητής: Γεράσιμος Σ. Γαλανός, Αντιδήμαρχος Ληξουρίου – εκπαιδευτικός

Διοργάνωση: Πολιτιστικός σύλλογος “Βύρωνας”

  • ΕΛΕΙΟΣ- ΠΡΟΝΝΟΙ, ΠΟΡΟΣ Αμφιθέατρο «Γεράσιμος Πεντόγαλος» ώρα 21.00. «Σαν Παλιό Σινεμά». Μουσικοχορευτική παράσταση του Πολιτιστικού συλλόγου Αγίας Ειρήνης «Το Αράκλι». Συνδιοργάνωση ΠΙΝ Περιφερειακή Ενότητα Κεφ/νιας, με τη στήριξη του Δήμου Αργοστολίου.

 

  • ΟΜΑΛΑ, ΦΡΑΓΚΑΤΑ Το Κεφαλλονίτικο Γλέντι, στα Φραγκάτα, διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1996 με σκοπό την ανάδειξη της Κεφαλλονίτικης Γαστρονομίας. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν την παραδοσιακή κρεατόπιτα και άλλες κεφαλονίτικες συνταγές. Ζωντανή ορχήστρα, παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα πλαισιώνουν την ωραία βραδιά. Οργάνωση: Καλλιτεχνικός χορευτικός & παραδοσιακός Σύλλογος Φραγκάτων ¨Ο ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ  

  • ΕΛΕΙΟΣ- ΠΡΟΝΝΟΙ, ΒΑΛΕΡΙΑΝΟ Βραδιά Αφιερωμένη στο Θαλασσοπόρο Βαλεριάνο Κεφαλονίτη Ιωάννη Φωκά! Ο Δήμος Αργοστολίου, Ο ΠΣ Ελειού «Ιωάννης Φωκάς» και ο ΠΣ Απανταχού Βαλεριανέων «Το Κορώνι», σας καλούν στην Πλατεία Ιωάννη Φωκά στο Βαλεριάνο ! Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τα «Φώκεια 2023» από τον ΠΣ «Το Κορώνι», στις 6.00 το απόγευμα με τον αγώνα δρόμου 60μ. για τα παιδιά & θα ακολουθήσει ο αγώνας ενηλίκων στις 8.30μμ, με αφετηρία και τερματισμό την Πλατεία Ιωάννη Φωκά! Θα ακολουθήσει απονομή μεταλλείων και Παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό του ΠΣ «Ιωάννης Φωκάς»! Η βραδιά θα συνεχιστεί με κέρασμα από τους συλλόγους, ζωντανή μουσική και χορό για όλους!

  • ΦΑΡΑΚΛΑΤΑ στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρακλάτων «Παναίτ Ιστράτι». Έκθεση Ψηφιδωτού του τμήματος Διά βίου μάθησης του Δήμου Αργοστολίου, τμημάτων Φαρακλάτων και ΚΑΠΗ, με τη συμμετοχή της γυναικείας χορωδίας Δήμου Αργοστολίου υπό τη δ/νση της κ. Σταυρούλας Πολλάτου

Στο τέλος της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες μας τρατάρουν με παραδοσιακά κεράσματα. Συνδιοργάνωση: Π.Σ Φαρακλάτων «Παναΐτ Ιστράτι – Κυκλώπεια Τείχη», Δήμος Αργοστολίου.

  • ΦΑΡΣΑ, Παλιό Χωριό ώρα: 20.00. Εκδήλωση – Αφιέρωμα στα 70 χρόνια από τον σεισμό του 1953 στα παλιά Φάρσα. Συνδιοργάνωση : Δήμος Αργοστολίου, Τ.Κ. Φάρσων.

  • ΕΛΕΙΟΣ- ΠΡΟΝΝΟΙ ΠΟΡΟΣ, στην πλατεία ώρα:21.00. ΡΟΚ Βραδιά με το συγκρότημα Sonus Replica Τhe Βand. Μια μπάντα με επιρροές από Southern Rock, Blues, Rock n’ Roll μέχρι και έντεχνο ελληνικό. Κιθάρα / Φωνητικά : Χρήστος Φωτεινόπουλος, Κιθάρα / Φωνητικά : Παναγιώτης Ρεματήσιος, Μπάσο : Περίανδρος Μεσσολωράς, Τύμπανα : Παναγής Φωτεινάτος Είσοδος Ελεύθερη.

Συνδιοργάνωση  : Δήμος Αργοστολίου, Τ.Κ. Πόρου.

 

 

                                                                                  Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Αργοστολίου

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.