Κοινωνία

Διήμερη ενημερωτική δράση για τον καρκίνο του μαστού 2ος περίπατος ραντεβού 24 Οκτωβρίου στην Αγία Ευφημία

273views

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σάμης, τιμά για δεύτερη χρονιά την 25η Οκτωβρίου σαν ημέρα πρόληψης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, οργανώνοντας διήμερη ενημερωτική δράση:

Ραντεβού να ενημερωθούμε όλοι στις 24 Οκτωβρίου με διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού, στην Πλατεία της Αγίας Ευφημίας στις 10.30πμ &

25 Οκτωβρίου με τον καθιερωμένο περίπατο, σημείο εκκίνησης Κεντρική Πλατεία Σάμης, ώρα έναρξης 18.00.

Το 1985 ο Οκτώβριος καθιερώθηκε ως Μήνας Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, σε μία διεθνή εκστρατεία για την αφύπνιση του γυναικείου πληθυσμού. Στην Ελλάδα, ο Οκτώβριος σαν Μήνας Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού έχει καθιερωθεί από το 1997.

Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι η διάγνωση και αντιμετώπιση της νόσου σε αρχικό στάδιο οδηγεί σε ποσοστά ίασης που φτάνουν το 95-97%. Καθίσταται λοιπόν μείζονος σημασίας η προσπάθεια για έγκαιρη διάγνωση. Στη προσπάθεια αυτή, σημαντικότερο παράγοντα αποτελεί η ευαισθητοποίηση των γυναικών για προληπτικό έλεγχο.

Ο προληπτικός έλεγχος βασίζεται στο τρίπτυχο:

  • αυτοεξέταση

  • απεικονιστικές εξετάσεις

  • κλινική εξέταση

Με την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση, μπορούμε να βοηθήσουμε τις γυναίκες να προστατεύσουν την υγεία τους και να αυξήσουν τις πιθανότητες επιβίωσης από τον καρκίνο του μαστού.

Σας περιμένουμε!

Η εντεταλμένη Σύμβουλος

Κοινωνικής Πολιτικής

Α. Αλυσανδράτου

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.