ΚοινωνίαΠολιτισμός

“Γιορτή παιδικού βιβλίου 2023” σε Ληξούρι και Αργοστόλι

182views

«ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 2023» ΣΕ ΛΗΞΟΥΡΙ ΚΑΙ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

 

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε 2 Απριλίου, η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη Ληξουρίου και η Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη Αργοστολίου διοργανώνουν στις 1 και 2 Απριλίου 2023 αντίστοιχα «Γιορτή Παιδικού Βιβλίου 2023», με την οποία στοχεύουν να φέρουν τα παιδιά σε επαφή με τους δημιουργούς του παιδικού βιβλίου (συγγραφείς και εικονογράφους) και να εμφυσήσουν σε αυτά την αγάπη για το βιβλίο και το διάβασμα.

Πέρα από το περιεχόμενο του βιβλίου, πέρα από τα μηνύματα που το παιδικό βιβλίο θέλουμε να στέλνει στους μικρούς αναγνώστες του, εμείς οι μεγάλοι δεν πρέπει να παραβλέπουμε την παράμετρο της εικαστικής καλλιέργειας των παιδιών μέσα και από την εικονογράφηση των παιδικών αναγνωσμάτων.

Γι’ αυτό καλεσμένες στη «Γιορτή» μας είναι μια συγγραφέας και μια εικονογράφος παιδικού  βιβλίου. Είναι η συγγραφέας Ελένη Μπετεινάκη και η εικονογράφος Ναταλία Καπατσούλια: η πρώτη θα γοητεύσει με το λόγο της, με την αφήγησή της το παιδικό ακροατήριο, ενώ η δεύτερη θα το μυήσει στα μυστικά της εικονογράφησης.

Η «Γιορτή Παιδικού Βιβλίου 2023» θα πραγματοποιηθεί

► στο Ληξούρι, στο χώρο του Μουσείου το Σάββατο, 1 Απριλίου, 6.30 μ.μ. και

► στο Αργοστόλι στο χώρο της Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης την Κυριακή, 2 Απριλίου, 11 π.μ.

Θα ακολουθήσουν πρόσκληση και αφίσα.

 

ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.