Πολιτική

Για τις καθυστερήσεις στην έναρξη του προγράμματος «Σχολικά γεύματα» τη νέα σχολική χρονιά 2022-23

116views

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Θέμα: Για τις καθυστερήσεις στην έναρξη του προγράμματος «Σχολικά γεύματα» τη νέα σχολική χρονιά 2022-23

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά ήδη με νέα βάρη για την εργατική λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά τους. Σε αυτές τις συνθήκες, η καθυστέρηση στην έναρξη των σχολικών γευμάτων στα Δημοτικά, η μη γενίκευση τους σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία, δημιουργούν ακόμα σοβαρότερα προβλήματα.

Τόσο πέρυσι, όσο και τα προηγούμενα χρόνια το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» είχε ξεκινήσει με πολύμηνη καθυστέρηση, ενώ υπήρξε και αιφνιδιαστική διακοπή της διανομής τους στα μέσα της σχολικής χρονιάς σε διάφορες περιοχές της χώρας, ανάμεσα σε αυτές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Καρδίτσας, της Λέσβου κ.α., λόγω λήξης των σχετικών συμβάσεων με τους προμηθευτές.

Τα σχολικά γεύματα (ανεξάρτητα από τα σοβαρά προβλήματα στην εφαρμογή του προγράμματος) αποτελούν ένα στήριγμα για αρκετές εργατικές – λαϊκές οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων και των προσφύγων και μεταναστών, την περίοδο μάλιστα που λόγω της ξέφρενης ανόδου των τιμών σε όλα τα είδη διατροφής και όχι μόνο, εξανεμίζεται το λαϊκό εισόδημα, δημιουργώντας επιπλέον εμπόδια στην κάλυψη ακόμα και στοιχειωδών αναγκών, όπως και της σωστής διατροφής. Επιβάλλεται η άμεση επανεκκίνηση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων και η διεύρυνσή του στο σύνολο του μαθητικού πληθυσμού, όλων των βαθμίδων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

– Γιατί ενώ η σχολική χρονιά ξεκίνησε ήδη, το πρόγραμμα «Σχολικά γεύματα» δεν έχει φτάσει ακόμα στα σχολεία και τι μέτρα θα πάρουν και πότε τα αρμόδια υπουργεία για να αποκατασταθεί άμεσα η διανομή των σχολικών γευμάτων;

– Τι μέτρα θα πάρει ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Σχολικά γεύματα» επιπλέον σχολικές μονάδες που θέλουν να συμμετέχουν, αλλά και το σύνολο των μαθητών της χώρας;

Η Βουλευτής

Κομνηνάκα Μαρία

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.