Πολιτισμός

Αφιέρωμα στους σεισμούς του 1953 και ριγανάδα και καντάδα από το Ριφόρτσο

220views

Αφιέρωμα στους σεισμούς του 1953 και ριγανάδα και καντάδα από το Ριφόρτσο

 

Σήμερα, 27 Ιουλίου στις 21.00 ώρα, στον αύλειο χώρο του Α’ δημοτικού σχολείου Ληξουρίου, ο Πολιτιστικός, Ιστορικός, Λαογραφικός σύλλογος «Το Ριφόρτσο» Κεφαλληνίας και Ιθάκης σε συνεργασία με το Δήμο Ληξουρίου θα προβάλλει το αφιέρωμα για τα 70 χρόνια από τους σεισμούς «1953 προ και μετά σεισμών», μια δημιουργία του Διονύση Φωκά.

Φωτογραφίες και μαρτυρίες συνθέτουν μια εικόνα που σκοπό έχει να θυμίσει και να μνημονεύσει τα δεινά που έφερε τότε ο Εγκέλαδος στα νησιά μας.

Είσοδος ελεύθερη.

 

Το Σάββατο 29 Ιουλίου στις 21.00 ώρα, στον Θαλασσόμυλο στο Αργοστόλι, ο Πολιτιστικός, Ιστορικός, Λαογραφικός σύλλογος «Το Ριφόρτσο» Κεφαλληνίας και Ιθάκης σε συνεργασία με το Δήμο Αργοστολίου διοργανώνουν την μουσική εκδήλωση «Ριγανάδα και καντάδα».

Η παρέα κανταδόρων από τη Λειβαθώ υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Βασίλη Καλογηρά θα μας τραγουδήσει υπέροχες καντάδες και στη συνέχεια θα υπάρχει κέρασμα Κεφαλονίτικης ριγανάδας.

Είσοδος ελεύθερη.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.