Πολιτική

ΑΝΑΣΑ: ΕΑΚ Κέρκυρας: Είναι όλοι συνυπεύθυνοι. Υπουργός αθλητισμού, περιφερειάρχης, δήμαρχος, διοίκηση, το απαξίωσαν συνειδητά

181views

ΕΑΚ Κέρκυρας: Είναι όλοι συνυπεύθυνοι.

Υπουργός αθλητισμού, περιφερειάρχης, δήμαρχος, διοίκηση, το απαξίωσαν συνειδητά.

11/04/2023

Η τελευταία εξέλιξη με το σφράγισμα μέρους των εγκαταστάσεων του ΕΑΚ-Κ δεν αποτέλεσε ασφαλώς κεραυνό εν αιθρία. Είναι η κατάληξη της εφαρμογής πρακτικών απαξίωσης, τις οποίες με συνέπεια και από κοινού ακολούθησαν όλοι οι αρμόδιοι από την κυβέρνηση και τον υπουργό αθλητισμού μέχρι την διορισμένη από αυτόν διοίκηση.

Κανείς από αυτούς δεν έπραξε οτιδήποτε για την επισκευή και την αναβάθμιση του, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις και διαμαρτυρίες πολιτών, αθλητών, φορέων, παρατάξεων και κομμάτων.

Η ΑΝΑΣΑ, με δύο επερωτήσεις της, είχε ζητήσει από την περιφερειακή αρχή να αναλάβει πρωτοβουλίες και να χρηματοδοτήσει μελέτες και έργα αποκατάστασης και αναβάθμισης.

Εις μάτην όμως, το ίδιο και οι υπόλοιποι της σειράς των υπευθύνων.

Τους προκαλούμε να μιλήσουν δημόσια και να απαντήσουν σε ένα απλό ερώτημα, που είναι στα χείλη κάθε κερκυραίου και κάθε κερκυραίας:

Τι θεωρείτε πιο σημαντικό, τα οικονομικά συμφέροντα της Fraport ή την ανάγκη της νεολαίας και του λαού για χώρους άθλησης ασφαλείς και σύγχρονους;

Η ΑΝΑΣΑ υποστηρίζει και συμμετέχει στις λαϊκές κινητοποιήσεις για το ΕΑΚ-Κ.

Η ΑΝΑΣΑ, που ας σημειωθεί ήταν η μόνη δημόσια αρχή που ως Περιφέρεια Ιονίων Νήσων χρηματοδότησε εργασίες αναβάθμισης στο ΕΑΚ-Κ τα τελευταία  δώδεκα χρόνια, θέτει το θέμα του ΕΑΚ-Κ σε απόλυτη προτεραιότητα στα πλαίσια ενός ευρύτερου σχεδίου υποστήριξης των αθλητικών υποδομών στην Κέρκυρα.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.