Οικονομία

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων για τη Γενική Συνέλευση του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου

95views

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝ 1/4/2023

Μετά από έξι χρόνια πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου.

Την ίδια ώρα που σαν τον κλέφτη μες στη νύχτα, η κυβέρνηση ένα μήνα πριν τις εκλογές καταθέτει τροπολογία για διεύρυνση του ωραρίου εργασίας, επιβάλλοντας εξοντωτικά ωράρια λειτουργίας αλλά και την επιδείνωση των συνθηκών ζωής και εργασίας, που σε συνδυασμό με τις διαρκώς υποβαθμισμένες κοινωνικές παροχές και δικαιώματα διαμορφώνουν κυριολεκτικά ένα εκρηκτικό μείγμα για όλους μας.

Την ίδια ώρα που οι πλειστηριασμοί επαγγελματικής στέγης και πρώτης κατοικίας, οι κατασχέσεις λογαριασμών, ακουμπούν ολοένα και περισσότερους συναδέλφους.

Την ίδια ώρα που οι μεγάλες αυξήσεις στην ενέργεια, στα είδη διατροφής, αλλά και οι εισφορές μας στα ασφαλιστικά ταμεία, κάνουν τη ζωή μας κόλαση.

Η πλειοψηφία της διοίκησης του εμποροεπαγγελματικού συλλόγου Κεφαλονιάς και Ιθάκης προτίμησε αντί η γενική συνέλευση να ασχοληθεί με τα οξυμμένα προβλήματα του κλάδου και των συναδέλφων, αντί να γίνει το βήμα για να ακουστούν τα προβλήματα των συναδέλφων, αντί να παρθούν αποφάσεις διεκδίκησης και πάλης αιτημάτων, διοργάνωσε μία συνέλευση παρωδία, χωρίς αποφάσεις. Προσπάθησε μάλιστα να φιμώσει τους συναδέλφους και να μην τοποθετηθούν στο ανώτερο όργανο του συλλόγου που είναι η γενική συνέλευση.

Όσον αφορά την ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης για αλλαγή ομοσπονδίας που ανακοινώθηκε: Καταγγείλαμε την σκανδαλώδη διεξαγωγή της μυστικής ψηφοφορίας που έγινε και δηλώσαμε την αποχή μας από αυτήν, γιατί μόνο μυστική δεν ήταν. Διεξάχθηκε χωρίς να τηρηθεί κατάσταση των μελών που ψηφίζουν και τα ψηφοδέλτια έπεφταν στην κάλπη χωρίς φάκελο.

Σαν Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων θεωρούμε ότι έχουμε ανάγκη από ένα σύλλογο που θα βάζει μπροστά της ανάγκες των συναδέλφων, θα οργανώνει τον αγώνα τους και θα διεκδικούν λύσεις, και όχι έναν σύλλογο συμβιβασμένο, ακολουθώντας πιστά τις εκάστοτε κυβερνητικές αποφάσεις.

Καλούμε τους συναδέλφους να δυναμώσουμε τον αγώνα μας, μαζί με τους εργαζομένους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, για να μην περάσουν στην πράξη οι σχεδιασμοί των κυβερνήσεων που στόχο έχουν την εξαφάνιση των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών εμπόρων, να μην νομιμοποιηθούν στην πράξη αυτοί οι σχεδιασμοί.

Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.