Κοινωνία

Ανακοίνωση σχετικά με καταγγελίες περιστατικών εξαπάτησης πολιτών στην Κεφαλονιά- συμβουλές

85views

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων ανακοινώνεται ότι, το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κεφαλληνίας, έχουν καταγγελθεί και διερευνώνται υποθέσεις εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών, κατά τις οποίες επιτήδειοι με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα, απέσπασαν χρηματικά ποσά.

 

Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση, άγνωστος επικοινώνησε τηλεφωνικά με πολίτη, εμφανιζόμενος ως υπάλληλος λογιστικού γραφείου και με το πρόσχημα καταβολής συγκεκριμένου επιδόματος από το Κράτος, κατάφερε και του απέσπασε το χρηματικό ποσό των -2.990- ευρώ.

Σε μία ακόμη περίπτωση, πολίτης έλαβε απατηλό μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο, στο οποίο εμφανιζόταν ως αποστολέας τράπεζα, καλώντας τον να ανανεώσει τα στοιχεία του και με τη χρήση υπερσυνδέσμου (link) που εμπεριείχε το μήνυμα, άγνωστοι κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό, αποσπώντας τμηματικά το συνολικό χρηματικό ποσό των -2.587- ευρώ.

Περισσότερες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα Οδηγός του Πολίτη και της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (https://cyberalert.gr/).

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.