Πολιτική

Ανακοίνωση Νομαρχιακoύ Τμήματος (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ-Απεργία στις 9 Νοεμβρίου

139views

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης στις 9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022 στις 10.30 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου

Το Νομαρχιακό Τμήμα Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ μπροστά στην πανδημοσιοϋπαλληλική- πανεργατική ΑΠΕΡΓΊΑ στις 9 Νοέμβρη 2022, καλεί σε γενικευμένη εργατική αντεπίθεση.

Η μεγάλη ακρίβεια που συρρικνώνει το εισόδημα και αυξάνει τη φτώχεια, η ανεργία και το χτύπημα της σταθερής δουλειάς, οι ιδιωτικοποιήσεις του δημόσιου πλούτου, η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, τα νέα ταξικά εμπόδια που μπαίνουν στους μαθητές, η κατηγοριοποίηση των σχολείων και η επιχειρηματική δράση σε αυτά, η υποστελέχωση και η επιχειρηματοποίηση του τομέα Υγείας – Πρόνοιας και Φαρμάκου αλλά και όλων των δημόσιων υπηρεσιών, η επίθεση στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και η προσπάθεια κατάργησης του απεργιακού δικαιώματος κ.α., συνιστούν έναν αντεργατικό Αρμαγεδδώνα.

Την ίδια ώρα αποτελεί «κανονικότητα» η εκτίναξη των κερδών των ομίλων στην ενέργεια, στον τουρισμό, στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, στην υγεία κ.α., μέσα από τις παχυλές κρατικές επιδοτήσεις, τις «γενναίες» φοροαπαλλαγές, τις τρομακτικές αυξήσεις στα εισιτήρια και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης κ.α.

Ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα τα τελευταία χρόνια με την σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ. που αποτελεί συνέχεια όλων των προηγούμενων στην αντιλαϊκή επίθεση, μετρούν ονομαστικές μειώσεις στους μισθούς τους πάνω από 35-40%, έχουν αδυναμία να τα βγάλουν πέρα ακόμη και το πρώτο δεκαπενθήμερο, ενώ σε πολλές περιπτώσεις βιώνουν την εντατικοποίηση, την ανασφάλεια και την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, προκειμένου να καλύψουν τα κενά της υποστελέχωσης των υπηρεσιών.

Και όλα αυτά την ώρα που τα σύννεφα του πολέμου μαζεύονται στην περιοχή μας και τη χώρα να εμπλέκεται άμεσα σε αυτόν με ανυπολόγιστες συνέπειες για το λαό μας.

Το Ν.Τ. Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ καλεί όλα τα σωματεία του Δημόσιου τομέα σε ενιαία αγωνιστική απάντηση με όλους τους εργαζόμενους στην Απεργία στις 9 Νοέμβρη, για:

Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό με κατώτερο μισθό στα 825 ευρώ και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στους δημοσίους υπαλλήλους

Ουσιαστική προστασία των εργαζόμενων γυναικών και της μητρότητας.

Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων Βρούτση και Χατζηδάκη, των ελαστικών μορφών απασχόλησης, των απλήρωτων υπερωριών. Όχι στην ηλεκτρονική ψηφοφορία των συνδικάτων. Οι εργοδότες δεν έχουν δουλειά στα συνδικάτα, να μείνουν ανενεργά το ΓΕ.ΜΗ.Σ.Ο.Ε., το ηλεκτρονικό φακέλωμα, οι ηλεκτρονικές λίστες με ονόματα και άλλα προσωπικά δεδομένα.

Όχι στη μονιμοποίηση της τηλεργασίας. Όχι στο αίσχος των εργολαβικών εργαζομένων.

Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με 7ωρο – 35ωρο – 5ήμερο.

Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος και πετρελαίου θέρμανσης. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ. Καμία διακοπή ρεύματος ή πετρελαίου στις σχολικές μονάδες και σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς. Διαγραφή χρεών στα λαϊκά νοικοκυριά και επανασυνδέσεις στο κομμένο ρεύμα, χαμηλές δόσεις αποπληρωμής λογαριασμών.

Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού, καμία σύνταξη κάτω από 660 ευρώ. Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για τους μισθωτούς, να μην ξεπερνούν τα 60 χρόνια για τους άνδρες και τα 55 για τις γυναίκες, τα 55 και τα 50 αντίστοιχα για τους εργαζόμενους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης υγείας, παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα Υγείας – Πρόνοιας και Φαρμάκου.
  • Να γίνουν τώρα μαζικές προσλήψεις στα Νοσοκομεία (Γ.Ν.Ν.Αργοστολίου – Μαντζαβινάτειο) και τα Κέντρα Υγείας του νομού, για να λειτουργήσουν απρόσκοπτα με μόνιμους και πλήρους απασχόλησης υγειονομικούς όλων των ειδικοτήτων. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων, επικουρικών, αναπληρωτών. Να λειτουργήσουν, η ΜΕΘ και οι κλινικές που έκλεισαν η δεν άνοιξαν ποτέ λόγω περικοπών (παθολογική Μαντζαβινάτειου, ψυχιατρική κ.α..
  • Να καλυφθούν όλα τα κενά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία με νέους διορισμούς μονίμων πυροσβεστών, να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι, να σταματήσει η αιμορραγία προσωπικού πυρόσβεσης στην “fraport”, να υπάρξει σύγχρονος εξοπλισμός και μέσα για την προστασία και την ασφάλεια του προσωπικού και αλλά και των μέσων.
  • Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών. Να λειτουργήσουν τα προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας και ΠΔΣ. Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Κρατικό και Περιφερειακό σχέδιο ανάπτυξης νέων σχολικών συγκροτημάτων σε Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση στο νομό. Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τη λεγόμενη αξιολόγηση που κατηγοριοποιεί και επιχειρηματοποιεί τα σχολεία
  • Κάλυψη όλων των αναγκών στους Δήμους και την Περιφέρεια Ι.Ν. με μόνιμο προσωπικό, να σταματήσουν η εντατικοποίηση και οι προσπάθειες διάλυσης των διαφόρων τμημάτων στην ΠΙΝ από την Π.Αρχή. Να προχωρήσει η κυβέρνηση σε νομοθετική ρύθμιση, ώστε κανένας από τους εργαζόμενους στην «βοήθεια στο σπίτι», (επιτυχόντες όλων των κατηγοριών από τους τελικούς πίνακες του διαγωνισμού της προκήρυξης 4Κ/2020 του ΑΣΕΠ) να μην αποκλεισθεί και μείνει χωρίς δουλειά, καθώς επίσης και οι 163 πολυετείς εργαζόμενοι που έμειναν εκτός προκήρυξης, να μονιμοποιηθούν και να παραμείνουν στην εργασία τους. ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΗ “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ” ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.
  • Καμιά συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Κανένας φαντάρος και στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολή εκτός συνόρων. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.

Συνάδελφοι . Το σύγχρονο και ρεαλιστικό δεν είναι να συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα, να μετράμε τη ζωή μας με το σταγονόμετρο.

Δυναμώνουμε τους αγώνες μας! Περνάμε στην αντεπίθεση!

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.