Κοινωνία

Ανακοίνωση: Ενημέρωση για περιστατικά απατών σε Λευκάδα, Κέρκυρα και Κεφαλονιά

209views

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων ανακοινώνεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα σε Υπηρεσίες της έχουν καταγγελθεί και διερευνώνται υποθέσεις εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών, κατά τις οποίες επιτήδειοι με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα, απέσπασαν χρηματικά ποσά.

 

Συγκεκριμένα, έχουν καταγραφεί -4- διαφορετικές περιπτώσεις σε Λευκάδα (1), Κέρκυρα (2) και Κεφαλονιά (1), κατά τις οποίες, άγνωστοι, έχοντας αναρτήσει σχετικές αγγελίες σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κατάφεραν και απέσπασαν ως προκαταβολές για πώληση οχημάτων, τα χρηματικά ποσά των -1.000-, -3.120-, -5.960- και -2.640- ευρώ, αντίστοιχα, χωρίς ποτέ να ολοκληρώσουν τις συμφωνημένες αγοραπωλησίες.

 

Επιπλέον, σε -2- διαφορετικά περιστατικά στην Κεφαλονιά, πολίτες κατήγγειλαν ότι, επιτήδειοι που επικοινώνησαν τηλεφωνικά μαζί τους, προφασιζόμενοι ότι είναι υπάλληλοι εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και λογιστικού γραφείου, εκμαίευσαν τους κωδικούς ηλεκτρονικής τραπεζικής με το πρόσχημα αντίστοιχα, της επιστροφής χρημάτων και της πίστωσης επαγγελματικής επιδότησης, αποσπώντας τα χρηματικά ποσά των -2.880- και -13.000- ευρώ, κατά περίπτωση.

 

Τέλος, πολίτης στην Κεφαλονιά, κατήγγειλε ότι άγνωστος δράστης, του απέσπασε το χρηματικό ποσό των -1.000- ευρώ, ως προκαταβολή για την ενοικίαση οικίας, χωρίς να ολοκληρώσει τη σχετική συμφωνία.

Περισσότερες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα Οδηγός του Πολίτη και της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (https://cyberalert.gr/).

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.