Κοινωνία

Αναβίωση μετά από δεκαετίες ενθίμου της Αναλήψεως στον Πόρο Κεφαλονιάς! 

399views
Αναβίωση μετά από δεκαετίες εθίμου της Αναλήψεως στον Πόρο Κεφαλονιάς!
Με μεγάλη χαρά υποδέχτηκαν στον Πόρο Κεφαλονιάς απόψε την αναβίωση εθίμου της Αναλήψεως, μετά από πολλές δεκαετίες απουσίας, όπου οι κάτοικοι και καταστηματάρχες έστρωσαν λουλουδοπέταλα στις αυλές και τα πεζοδρόμιά τους για τις ψυχές των αγαπημένων τους προσώπων που έφυγαν!
Όπως ανέφερε μεταξύ των άλλων η ανακοίνωση/κάλεσμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πόρου  “Ο Πρόνησος”: “Σύμφωνα με την παράδοση οι ψυχές ξαναγυρίζουν κοντά μας με την Ανάσταση και ξαναφεύγουν την ημέρα τής Ανάληψης. Για να μετριάσουμε τον πόνο του νέου αποχωρισμού στρώνουμε το δρόμο τους με λουλούδια. Το έθιμο ατόνησε σιγά σιγά τα μετασεισμικά χρόνια μέχρι πού ξεχάστηκε σχεδόν ολότελα.  Οι δικές μας αμυδρές παιδικές μνήμες επιβεβαιώθηκαν με συγκίνηση από τούς λιγοστούς υπέργηρους συχωριανούς μας και πιστεύουμε ότι τόσο ωραία έθιμα πρέπει  να συνεχίζονται… “
Έτσι με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πόρου «Ο Πρόνησος» εκτός από το έθιμο με τα λουλούδια η μπάντα της Φιλαρμονικής του Ελειού Πρόννων έπαιξε χαρούμενα τραγούδια στους δρόμους του Πόρου η οποία έλαβε θερμή υποδοχή από τους παραβρισκόμενους ντόπιους και τουρίστες με τα συγχαρητήρια, τα χειροκροτήματα έως και το πέταμα λουλουδιών στο πέρασμα τους!
Θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου του Πόρου “Ο Πρόνησος” με  βίντεο το οποίο θα έχει και πλάνα από drone!
Σπύρος Καγκάδης
 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.