ΚοινωνίαΠολιτική

«Ανάπλαση της παραλιακής ζώνης από το άγαλμα του Καββαδία έως και το Λιμεναρχείο»

232views

«Ανάπλαση της παραλιακής ζώνης από το άγαλμα του Καββαδία

έως και το Λιμεναρχείο»

 

Εντάχθηκε σήμερα στο Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας η χρηματοδότηση του έργου με τίτλο «Ανάπλαση της παραλιακής ζώνης από το άγαλμα του Καββαδία έως και το Λιμεναρχείο», συνολικού προϋπολογισμού 1.450.800,00 €. Κύριος του Έργου είναι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κεφαλονιάς & Ιθάκης, Φορέας Υλοποίησης ο Δήμος Αργοστολίου και Φορέας Χρηματοδότησης το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.

Πρόκειται για μια παρέμβαση υψηλής αρχιτεκτονικής και αισθητικής αξίας, με την οποία αναβαθμίζεται πλήρως ο ακταίος χώρος στην ευρύτερη περιοχή της ιστορικής συνοικίας της Πλάκας στο Βορειοδυτικό τμήμα της πόλης του Αργοστολίου, ενεργοποιείται το παράκτιο μέτωπο της πόλης και δημιουργούνται οι συνθήκες μετεξέλιξης της περιοχής σε δυναμικό πόλο ανάπτυξης και ευημερίας. Ευελπιστούμε, η συγκεκριμένη παρέμβαση να καταστεί τοπόσημο για την πόλη ισχυροποιώντας την εικόνα και την ταυτότητά της.

Το συγκεκριμένο έργο, μαζί με τα ήδη ενταγμένα έργα της «Ανάπλασης του Αργοστολίου» στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και του Μουσείου Γερασίμου Σκλάβου στο Ταμείο Συνοχής, αλλάζουν επίπεδο στην πόλη, η οποία πλέον αποκτά δυναμική, εξωστρέφεια, ιστορικότητα και αναβαθμισμένο τουριστικό προφίλ.

Ευχαριστούμε τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, το Γενικό Γραμματέα κ. Μανώλη Κουτουλάκη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη,  το Βουλευτή Κεφαλονιάς & Ιθάκης κ. Παναγή Καππάτο για τις ενέργειές τους, καθώς και τα στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου μας για τη συνδρομή τους  στην ένταξη του έργου.

Ο Δήμαρχος

Θεόφιλος Μιχαλάτος

 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.