Πολιτική

«Ανάπλαση Παραλιακής Ζώνης Αργοστολίου»

91views

«Ανάπλαση Παραλιακής Ζώνης Αργοστολίου»

Υπεγράφη σήμερα, Τρίτη 11 Ιουλίου 2023, ανάμεσα στον Δήμαρχο Αργοστολίου, Θεόφιλο Μιχαλάτο και την ανάδοχο εταιρεία ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ» , η σύμβαση για το έργο με τίτλο: «Ανάπλαση Παραλιακής ζώνης Αργοστολίου» που αφορά την διαμόρφωση κι ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της πόλης του Αργοστολίου, από την θέση «άγαλμα Καββαδία» μέχρι και το κτίριο του Λιμεναρχείου. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο 1.169.999,99€ (χωρίς Φ.Π.Α.).

Το έργο προβλέπει ρυθμίσεις στον τελευταίο πόλο του παραλιακού μετώπου, που είχε παραμείνει χωρίς ουσιαστική παρέμβαση από τον Δήμο. Συνάμα, αποτελεί την πιο προβεβλημένη περιοχή της πόλης του Αργοστολίου, καθώς είναι η πρώτη όψη που αντικρίζουν οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων που επισκέπτονται το νησί μας και παράλληλα έχουμε την κύρια είσοδο του κεντρικού λιμένα, απ’ όπου ντόπιοι κι επισκέπτες επιβιβάζονται στο ferry για Ληξούρι. Οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν:

  • την δημιουργία νέων θέσεων στάθμευσης,

  • την απόδοση περισσότερων χώρων σε πεζούς,

  • την δημιουργία λωρίδων όδευσης τυφλών,

  • την προώθηση της χρήσης ποδηλάτου, με την εξασφάλιση αποκλειστικής λωρίδας κυκλοφορίας από το Μαϊστράτο έως το γύρο του Κουτάβου,

  • την αισθητική βελτίωση της πόλης,

  • την τοποθέτηση καθιστικών αναψυχής,

  • την αύξηση των χώρων πρασίνου.

Στο σύνολό του ως έργο, έρχεται να ενοποιηθεί με τις ήδη γενόμενες παρεμβάσεις στο ευρύτερο φάσμα του παραλιακού μετώπου και να προσδώσει έναν μεγαλύτερο χώρο αναψυχής στους πολίτες κι επισκέπτες του Αργοστολίου, κάνοντας ευκολότερη τη μετακίνηση, με μέσα φιλικότερα προς το περιβάλλον, μειώνοντας την ανάγκη χρήσης αυτοκινήτου στο κέντρο της πόλης.

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου

Θεόφιλος Μιχαλάτος

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.