Πολιτική

Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

47views

«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΗΝΗ, ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Καμία συνεργασία με το κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη αναδεικνύουν τον καταστροφικό χαρακτήρα της Ισραηλινής κατοχής, της πολιτικής των εποικισμών και της συστηματικής εξόντωσης του Παλαιστινιακού λαού. Η απόφαση για χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας είναι κλιμάκωση των εκκαθαρίσεων του κράτους – τρομοκράτη του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστίνιων με πρόσχημα την “καταπολέμηση της τρομοκρατίας”

Η αντίδραση της Παλαιστινιακής Αντίστασης απέναντι στην εντατικοποίηση της επιθετικότητας και των εποικισμών της ακροδεξιάς κυβέρνησης Νετανιάχου και των ρατσιστών Σμότριτς- Μπεν Γκβιρ ήταν αναμενόμενη ακόμα και στο εσωτερικό του Ισραήλ. Δεν είναι δυνατόν να αναμένεται από ένα ολόκληρο λαό να υπομένει αγόγγυστα την καταστροφή του. Η πολιτική της κυβέρνησης Νετανιάχου πλήττει την ειρήνη και τον Ισραηλινό λαό, όπως προειδοποιούσαν πολλές φιλειρηνικές και δημοκρατικές Ισραηλινές φωνές.

Το «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα» που αναγνωρίζουν σύσσωμες οι ΗΠΑ, η Ε.Ε., με την ελληνική κυβέρνηση να συντάσσεται στο πλευρό τους, δεν είναι παρά αναγνώριση της Ισραηλινής κατοχής και των συστηματικών παραβιάσεων του Διεθνούς Δικαίου. Η σύμπλευση σχεδόν σύσσωμου του ελληνικού πολιτικού συστήματος, με την ΝΔ να δίνει τον τόνο στο πλαίσιο της «στρατηγικής συμμαχίας με το Ισραήλ», τον ΣΥΡΙΖΑ να σχετικοποιεί την ισραηλινή κατοχή και να καταδικάζει ως «τρομοκρατία» την Παλαιστινιακή Αντίσταση και την ρατσιστική, αντισημιτική ακροδεξιά να ακολουθεί κατά πόδας, αναδεικνύουν την απόσταση τους από το φιλειρηνικό αίσθημα, τους βαθιούς δεσμούς φιλίας του ελληνικού και παλαιστινιακού λαού, αλλά και την πλήρη υποταγή τους στους Αμερικάνικους σχεδιασμούς για την Ανατολική Μεσόγειο.

Το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού να αντισταθεί στην κατοχή και να διεκδικήσει ανεξάρτητο ενιαίο παλαιστινιακό κράτος δεν είναι “τρομοκρατία”. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά του και βασίζεται σε πολλαπλές αποφάσεις τόσο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όσο και σε ψηφίσματα της Γενικής του Συνέλευσης.

Στεκόμαστε στο πλευρό των Παλαιστίνιων ενάντια στο ισραηλινό απαρτχάιντ και τους ιμπεριαλιστές συμμάχους του.

Απαιτούμε την διακοπή κάθε στρατιωτικής, οικονομικής και διπλωματικής σχέσης, καμία συμμαχία – απομόνωση του κράτους του Ισραήλ.
Η ΑΡ.Σ.Ι  προσυπογράφει το κείμενο αυτό αριστερών εξωκοινοβουλευτικών συλλογικοτήτων .
Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που καλεί το ΕΚΚΙ την Τετάρτη 18 Οκτώβρη στις 7 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.