Αθλητισμός

Αιτήματα του Αθλητικού Συλλόγου “Φιλόξενος” εν όψει εκλογών

169views

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ» ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΕΧΩΝ ΠΕΡΙΕΡΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΙΣ 08 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023.

 

Ο ΄΄Φιλόξενος΄΄ Αθλητικός Σύλλογος ατόμων με αναπηρίες Ζακύνθου, ιδρύθηκε το 2001. Με τον αριθμό 13/2001 αναγνωρίσθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ζακύνθου. Επίσης με τον αριθμό 5/2005 & 5/2013 & 8/2021 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ζακύνθου, εγκρίθηκαν οι τροποποιήσεις στο Καταστατικό του και εγγράφηκαν στο δημόσιο βιβλίο Σωματείων , που τηρείται στο Δικαστήριο γι αυτό το σκοπό.

Φιλοξενείτε στο Γραφείο του Σωματείου ατόμων με αναπηρίες Ζακύνθου ΄΄ΟΙ ΠΟΠΟΛΑΡΟΙ΄΄, στο ισόγειο του Διοικητηρίου Ζακύνθου.

 

Ομάδα στόχου : είναι τα άτομα με αναπηρίες , που είναι σε θέση να αναπτύξουν και να καλλιεργήσουν τις δυνατότητές τους στον αθλητισμό.

 

Διοικείται από 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο ( με εκλογικές διαδικασίες κάθε 3 χρόνια),.

Τωρινός  Πρόεδρος είναι ο Κος Σκιαδόπουλος Γιάννης και Γενική  Γραμματέας η κα. Παγανοπούλου Ιουλία.

 

Ο Αθλητικός Σύλλογος είναι μέλος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ατόμων με αναπηρίες και αναγνωρισμένος από την Γ.Γ.Α.  και έχει ενταχθεί στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Ερασιτεχνικών Σωματείων της Γ.Γ.Α.

Επίσης, είναι ο μοναδικός Αθλητικός Σύλλογος για Άτομα με Αναπηρία σε ολόκληρη την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

 

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμό Δ14/47372 απόφαση του Φ.Ε.Κ. Β3159/τ. Β΄/

12-05-2023,ο Σύλλογός μας έχει πιστοποιηθεί ως φορέας παροχής κοινωνικής φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

 

 

Σκοπός του Συλλόγου,

 

 • Είναι η συστηματική καλλιέργεια και ανάπτυξη των δυνατοτήτων των αθλητών ατόμων με αναπηρίες και η δημιουργία ισχυρών και ηθικών χαρακτήρων μέσα από τον αθλητισμό.

 

 • Η ανάπτυξη τμημάτων, ομαδικών και ατομικών αθλημάτων, σύμφωνα με τα πρότυπα των παγκόσμιων οργανώσεων αθλητισμού.

 

 • Η ανάπτυξη συνεργασίας με Συλλόγους και παρεμφερείς οργανώσεις.

 

 • Η συμμετοχή των αθλητών σε αγώνες περιφερειακούς, πανελλήνιους και διεθνείς.

 

Ο Σύλλογος τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο αριθμεί  25 αθλητές/τριες , που κατέχουν Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας & Υγείας, εγκεκριμένο και υπογεγραμμένο από την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία ΑμεΑ.,  και έχει αναπτύξει τα αθλήματα  του στίβου, της κολύμβησης, της Σκοποβολής, του Παρατριάθλου και της Ποδηλασίας Δρόμου.

 

Απλό Μέλος , στο Σύλλογο μπορεί να εγγραφεί ο καθένας που συγκεντρώνει τις νόμιμες προϋποθέσεις ( άνω των 18 ετών, να μην έχει στερηθεί με τελεσίδικη δικαστική απόφαση τα πολιτικά του δικαιώματα ).

Αθλούμενα Μέλη,  είναι οι αθλητές και οι αθλήτριες με αναπηρία, που μπορεί να είναι και κάτω των 18 ετών.

 

Έχει συμμετάσχει :

 

Σε Πανελλήνια, Πανευρωπαϊκά, Παγκόσμια, Πρωταθλήματα και Διεθνείς Διοργανώσεις  Στίβου, Κολύμβησης, Σκοποβολής, Παρατριάθλου και Ποδηλασίας Δρόμου για αθλητές με αναπηρία, καθώς επίσης και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες:

΄΄ΑΘΗΝΑ 2004΄΄ , ΄΄ΠΕΚΙΝΟ 2008΄΄ , ΄΄ΡΙΟ 2016΄΄ & ΄΄ΤΟΚΥΟ 2021΄΄

 

 

Αξιότιμοι/ες υποψήφιοι/ες,

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ασχολούμενο με τον αθλητισμό των ατόμων με αναπηρία στο νησί μας, διαπιστώνει καθημερινά σοβαρές ελλείψεις σε αθλητικές υποδομές.

 

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι θεωρούμε απαραίτητο :

 

 

 1. Την τακτική επιχορήγηση του Συλλόγου από τον Δήμο Ζακύνθου σύμφωνα με το νέο νόμο 5043/2023 ΦΕΚ91/ 13.04.2023.

 

 1. Την Προσβασιμότητα σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού με την κατασκευή ραμπών, αποδυτηρίων και προσβάσιμων WC, έτσι ώστε ο ίδιος ο αθλητής με κινητική αναπηρία να μπορεί κινείται αυτόνομα στον αγωνιστικό χώρο.

 

 1. Τη συντήρηση και επισκευή όλων των αθλητικών υποδομών ( π.χ. .κερκίδες στο Δημοτικό Στάδιο).

 

 

 1. Tην  κατασκευή κλειστής αίθουσας γυμναστηρίου, εξοπλισμένης κατάλληλα για την εκγύμναση των αθλητών, στο Δημοτικό Στάδιο ΄΄ ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΏΝ ΄΄.

 

 1. Την  τοποθέτηση κατάλληλου εξοπλισμού στο Δημοτικό Στάδιο για τις προπονήσεις των αθλητών Στίβου του Συλλόγου μας (π.χ. όργανα ρίψεων, εμπόδια, βατήρες εκκίνησης) για την καλύτερη προετοιμασία τους, στους αγώνες που λαμβάνουν μέρος.

 

 1. Την κατασκευή αποδυτηρίων στο Δημοτικό Στάδιο «Ζακυνθίων Ολυμπιονικών» που θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τους αθλητές του Α.Σ. ΑμεΑ «ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ».

 

 1. Την κατασκευή Βοηθητικού χώρου στο Δημοτικό Στάδιο, που θα χρησιμοποιούν οι αθλούμενοι κατά τη διάρκεια των προπονήσεων τους.

 

 1. Την κατασκευή υπόστεγου στο Δημοτικό Στάδιο.

 

 1. Την κατασκευή ενός Κλειστού Δημοτικού Κολυμβητηρίου, που θα καλύπτει τις ανάγκες όλων των Ζακυνθινών κολυμβητών-αθλητών, αναπήρων και μη.

 

 1. Η δημιουργία Αθλητικού Κέντρου στην περιοχή Φιολίτι-Λαγκαδάκια το οποίο θα περιλαμβάνει κλειστό γήπεδο Μπάσκετ, ποδοσφαίρου και Δημοτικό Κολυμβητήριο.

 

 1. Την κατασκευή ποδηλατοδρόμου, που θα μπορούν οι Ζακυνθινοί να χρησιμοποιούν τα ποδήλατά τους με ασφάλεια, αφού το ποδήλατο έχει γίνει ένα μέσο μεταφοράς  που προτιμάται από αρκετούς συμπολίτες μας.

 

 

Με εκτίμηση για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                  Η Γεν. Γραμματέας

     Σκιαδόπουλος Γιάννης                                                       Παγανοπούλου Ιουλία

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.