Πολιτισμός

Έκθεση πολυμέσων στο Ιόνιο κέντρο τεχνών και πολιτισμού “ Through Veil and Flame “

437views
Έκθεση πολυμέσων στο Ιόνιο κέντρο τεχνών και πολιτισμού “ Through Veil and Flame “
Την Κυριακή 5 Ιουνίου στο Ιόνιο Κέντρο τεχνών και πολιτισμού , έγινε έκθεση πολυμέσων , αποτέλεσμα συνεργασίας των John Mc Garity και Joe Stratton με τίτλο « Through Veil and Flame “
Με το Through Veil and the Flame , ο συμβολισμός χρησιμοποιείται ως εξής : η φωτιά αντιπροσωπεύει τον αγώνα για μυστική γνώση , ο χρυσός αντιπροσωπεύει τη σοφία που επιτυγχάνεται μέσω της εμπειρίας της ζωής , της περιέργειας και της ενσυναίσθησης. Η χοάνη λειτουργεί ως κανάλι από το οποίο μπορεί να ληφθεί η σοφία από τον μυημένο σε μορφή συμπυκνωμένου σπόρου . Εάν ο σπόρος δεν καλλιεργηθεί σωστά μέσω της πειθαρχίας , θα μαραθεί στον ήλιο χωρίς να βλαστήσει .
Ο John McGariry ,έχει εξερευνήσει αυτές τις ιδέες μέσα από μια πυκνή οπτική γλώσσα , που βασίζεται σε συγκεκριμένο τελετουργικό , δόγμα και πρακτική .
Ο Joe Stratton , είναι μουσικός και καλλιτέχνης ήχου , με έδρα το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Οι παραστάσεις του είναι γνωστό ότι περιλαμβάνουν στοιχεία θεάτρου , προκαλώντας το κοινό να κοιτάξει πέρα από την επιφάνεια της εμπειρίας του.
Στην συνεργασία του με τον εικαστικό John McGarity , ο Joe έχει συνθέσει τρία νέα κομμάτια , το καθένα σχεδιασμένο για να ενισχύσει τη μυθολογία του έργου του John.
Φωτορεπορτάζ Κατερίνα Φωκά
 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.