Πολιτισμός

Έκθεση ζωγραφικής και μεικτής τεχνικής “Δύο καλλιτέχνες μαζί” στο Θέατρο “Ο Κέφαλος” 12, 13, 14 Ιουλίου

48views

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2024

 

Στα πλαίσια του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2024 του Δήμου Αργοστολίου συμμετέχουν με μια κοινή έκθεση των έργων τους ζωγραφικής και μικτής τεχνικής , η Μέμη Παντελιού και η Αναστασία Ντόντη.

Δύο γυναίκες καλλιτέχνες ,η κάθε μια με την δική της ματιά και τεχνική, συμπράττουν σε μια μοναδική εκδήλωση.

Τα έργα που θα εκτεθούν είναι πρωτότυπα και εκτίθενται για πρώτη φορά.

Η Μέμη Παντελιού έχει ονομάσει την ενότητα των έργων της ‘’Ανάμεσα στις γραμμές’’, και η Αναστασία Ντόντη ‘’Το νησί που ταξιδεύει’’.

Η εικαστική έκθεση θα πραγματοποιηθεί από Πέμπτη 11 Ιουλίου [που θα στηθεί], μέχρι και Κυριακή 14 Ιουλίου 2024.

Οι ώρες που θα υποδέχονται τους φιλότεχνους φίλους είναι 20.00 – 23.00 μ.μ. στην ισόγεια αίθουσα [Αίθουσα Αντίοχου και Σπύρου Ευαγγελάτου] στο Δημοτικό Θέατρο ‘’Ο Κέφαλος’’ στο Αργοστόλι.

Μέμη Παντελιού [ memi070@hotmail.com]

Αναστασία Ντόντη [ ntontia@gmail.com]

Βιογραφικά Σημειώματα

Ονομάζομαι Αναστασία Ντόντη , είμαι αυτοδίδακτη εικαστική καλλιτέχνης και κατοικώ στην Πάτρα και στα Κλείσματα Λειβαθούς στην Κεφαλονιά.

Απόφοιτος του Αρσακείου Πατρών , με σπουδές στο σχέδιο,Ιστορίας τηςΤέχνης, και Αγγλική λογοτεχνία στο Weybridge Technical college, στο SURREY ,U.K. εργάσθηκα στον ιδιωτικό τομέα στην ΑΒΕΞ Α.Ε. στην Πάτρα.

Είμαι hatha yoga instructor, επί σειρά ετών.

Από το 2015 ασχολούμαι κυρίως με την εικαστική δημιουργία και πρόσφατα και με την συγγραφή ιστοριών για παιδιά με εικονογράφηση δική μου επίσης.

Το πρώτο μου έμμετρο εικαστικό παραμύθι ΄’Το μυστικό των αστεριών’ εκδόθηκε τον Μάιο του 2022 από τις εκδόσεις ‘Το Δόντι’.

Έχω συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής και έχω παρουσιάσει έργα μου σε ιδιαίτερους χώρους στην Αθήνα, Πάτρα, Κεφαλονιά, Ιθάκη ,Κορώνη κλπ.

Από το 2022 διοργανώνω εκθέσεις έργων μου παράλληλα με μουσικές εκδηλώσεις στον προσωπικό μου χώρο (νεοκλασσικό κτίριο) στην Πάτρα στην οδό Τζούρτζ 2.

Αναστασία Ντόντη

Τηλ. 6942051192 instagram: anastasiantonti

Email : ntontia@gmail.com f\b: Anastasia Ntonti

 

Ονομάζομαι Μέμη Παντελιού ,γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Μελβούρνη της Αυστραλίας

Η ζωγραφική έχει υπάρξει η μεγάλη μου αγάπη από μικρή ηλικία.

Η μεγαλύτερη μου αδελφή με ενέπνευσε κυρίως στο να θέλω να μάθω να ζωγραφίζω και στο Γυμνάσιο επέλεξα τις ‘’ σπουδές τέχνης’’ ως κύριο μάθημα.

Γνώρισα όλα τα υλικά και την τεχνική τους: κάρβουνο,παστέλ, ακρυλικά, υδατομπογιές, αλλά επίσης και επεξεργασία ξύλου, μετάλλου, υφαντική ,κεραμική και μεταξοτυπία.

Η ζωγραφική με μολύβια σκίασης, το σκίτσο και η γραφική τέχνη ήταν όμως η κύρια κλίση και επιλογή μου.

Σπούδασα σχέδιο μόδας στην Αυστραλία και ερασιτεχνικά αναλάμβανα : χειροποίητες επιγραφές ,τοιχογραφίες, αφίσες κλπ .

Ήρθα στην Ελλάδα ,στην Κεφαλονιά, στον τόπο καταγωγής μου, να ζήσω και εργάστηκα σε φροντιστήριο ξένων γλωσσών και ως ξεναγός , πάντα όμως ζωγράφιζα δώρα , διακοσμητικά, μικροέπιπλα ,κάρτες και άλλα.

Από το 2022 διαμόρφωσα ένα προσωπικό ύφος που βασίζεται στα αφηρημένα σχέδια [doodles] και σε σχέδια κυρίως ζώων , και προσώπων, και το ονόμασα ‘Zentangle’.

Είχα λάβει μέρος το καλοκαίρι του 2023 στην 12η Τριλογία Κεφαλονιάς στο Αργοστόλι.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.