Κοινωνία

Άμεση η επέμβαση της περιφέρειας για την διάνοιξη του οδικού άξονας Αργοστόλι-Φισκάρδου

233views

 

Μετά την κακοκαιρία “Petar” που έπληξε το Σάββατο 5 Αυγούστου 2023, κυρίως την Βόρεια Κεφαλλονιά, παρουσιάστηκαν προβλήματα λόγω πτώσης φερτών υλικών, από τους ορεινούς όγκους, σημειακά στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και κυρίως στον οδικό άξονα Αργοστόλι – Φισκάρδο.  Αποτέλεσμα αυτού ήταν η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων που έκαναν χρήση του οδικού δικτύου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποιος κίνδυνος για τους οδηγούς και τα οχήματα.

 

Άμεσα η Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κεφαλληνίας, την Αστυνομία και τους συναρμόδιους Δήμους Αργοστολίου και Σάμης, απέστειλε μηχανήματα έργου σε όλα τα σημεία που έχρηζαν παρέμβασης και μετά από δύο ώρες  περίπου ο οδικός άξονας αποδόθηκε στην κυκλοφορία  ως προς το ένα ρεύμα.

 

Από τα ξημερώματα της Δευτέρας 7 Αυγούστου 2023 η αποκατάσταση του οδικού άξονα Αργοστολίου – Φισκάρδο στα σημεία που είχαν πληγεί ήταν πλήρης και η κυκλοφορία των οχημάτων ομαλή.

 

Προβλήματα που παρουσιαστήκαν επίσης στο οδικό δίκτυο από Αργοστόλι – Διλινάτα – Διβαράτα, αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

 

Ευχαριστούμε όλους τους φορείς Πολιτικής Προστασίας που έχοντας ως κύριο γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών και των επισκεπτών του νησιού μας συνέβαλαν καθοριστικά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους για το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ

 

 

ΣΤΑΥΡΟΣ Π. ΤΡΑΥΛΟΣ

 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.