Πολιτική

Aπολύτη δικαίωση για τον Νίκο Παπαδάτο- Αναγνωρίσθηκε απ΄ όλους ως ο θεμελιωτής του έργου του πεζοδρόμου στην Σκάλα

612views

Μία απόλυτη δικαίωση ανέμενε το πρωταγωνιστικό στέλεχος της παράταξης “Δήμος Αργοστολίου :Παρόν και Μέλλον ” και πρώην αντιδήμαρχο Ελειού – Πρόννων Νίκο Παπαδάτο.

Στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αργοστολίου αναγνωρίσθηκε απ΄όλες τις παρατάξεις ως το πρόσωπο που θεμελίωσε και έδωσε τις μεγάλες διοικητικές και γραφειοκρατικές μάχες για την έναρξη κι ολοκλήρωση του έργου του πεζοδρόμου της Σκάλας , ενός έργου της προηγούμενης δημοτικής αρχής που αναβάθμισε εκατό τοις εκατό την εικόνα του τουριστικού μας θερέτρου.

Βέβαια στην όλη αυτή μεγάλη προσπάθεια για την εξέλιξη της Σκάλας υπήρξε ένα “ψεγάδι” , το γεγονός δηλαδή πως λόγω του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Σκάλας (χρονολογείται από το 1972!) μπλόκαρε η μελέτη για την χρήση του έργου ως πραγματικού πεζόδρομου κι ως εκ τούτου επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής κυκλοφορούσαν αυτοκίνητα κανονικά.

Το πρόβλημα αυτό λύθηκε προσωρινά από την παρούσα δημοτική αρχή Μιχαλάτου αποκλειστικά λόγω της κατ΄ εξαίρεση νομοθεσίας λόγω covid 19 που έδινε το δικαίωμα στις δημοτικές αρχές όλης της Επικράτειας να λειτουργούν πεζοδρόμους χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις. Αν όμως αυτή η ευεργετική νομοθεσία δεν επεκταθεί και πέρνα της 31/5/2022 η χρήση του έργου ως πεζοδρόμου θα είναι “στον αέρα” εξού και η χθεσινή εισήγηση του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών Διονύση Μινέτου για έγκριση του κανονισμού λειτουργίας του πεζοδρόμου της Σκάλας που υπάρχει όμως ο φόβος να “σκαλώσει” πάλι στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Σκάλας. Ίδωμεν.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.