ΟΚΑΠ: Παραίτηση Γαβριελάτου και η επόμενη μέρα – Στα άμεσα σχέδια του Γιώργου Λασκαράτου η αξιοποίηση της περιουσίας του οργανισμού

Μια νέα εξέλιξη καταγράφεται στον Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας, καθώς ο Αργύρης Γαβριελάτος υπέβαλε την παραίτησή του από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΚΑΠ. Ο κ. Γαβριελάτος χαρακτήρισε την απόφασή του προσωπική και ανέφερε ότι αποχωρεί με «ήσυχη τη συνείδησή...
23/09/2026 10:07
Ενημέρωση: 23/09/2026 10:52

Μια νέα εξέλιξη καταγράφεται στον Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας, καθώς ο Αργύρης Γαβριελάτος υπέβαλε την παραίτησή του από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΚΑΠ.

Ο κ. Γαβριελάτος χαρακτήρισε την απόφασή του προσωπική και ανέφερε ότι αποχωρεί με «ήσυχη τη συνείδησή του», ευχαριστώντας τον πρόεδρο, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους εργαζομένους για τη συνεργασία. Στη δήλωσή του δεν συνδέει την παραίτηση με συγκεκριμένο περιστατικό ή διαφωνία, ενώ ξεκαθαρίζει ότι θα συνεχίσει να ενδιαφέρεται για τα ζητήματα του τόπου.

Η χρονική συγκυρία, πάντως, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ο Γιώργος Λασκαράτος βρίσκεται σε μια περίοδο κατά την οποία επιχειρεί να ανοίξει νέα κεφάλαια στη λειτουργία και στις υποδομές του ΟΚΑΠ. Στο επίκεντρο βρίσκεται, μεταξύ άλλων, η αξιοποίηση ακινήτου του Οργανισμού, το οποίο σήμερα χρησιμοποιείται ως αποθηκευτικός χώρος της ΔΕΥΑΚ στην οποία Πρόεδρος είναι ο Αργύρης Γαβριελάτος και έχει προταθεί να μετατραπεί σε χώρο υγειονομικής υποστήριξης για τους Παιδικούς Σταθμούς και το ΚΑΠΗ. Για την απόδοση του ακινήτου στον ΟΚΑΠ έχει προηγηθεί αλληλογραφία με τη ΔΕΥΑΚ και, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη και εξώδικη πρόσκληση.

Την ίδια στιγμή, ο ΟΚΑΠ έχει λόγους να κοιτάζει και προς τα θετικά αποτελέσματα της λειτουργίας του. Το ΚΑΠΗ Αργοστολίου κατέλαβε τη δεύτερη θέση πανελλαδικά σε αξιολόγηση του Υπουργείου Εσωτερικών, στοιχείο που αναδεικνύεται ως σημαντική επίδοση για έναν τοπικό οργανισμό κοινωνικής πολιτικής και για τον ίδιο τον Πρόεδρο, τον Γιώργο Λασκαράτο. Η διάκριση αποδίδεται στη λειτουργία, τον σχεδιασμό και την καθημερινή προσπάθεια της διοίκησης και των εργαζομένων.

Η διάκριση αυτή αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία αν συνδυαστεί με τα προβλήματα που ο ίδιος ο ΟΚΑΠ έχει αναδείξει σχετικά με τις υφιστάμενες υποδομές. Ο πρόεδρος του Οργανισμού Γιώργος Λασκαράτος έχει αναφερθεί στην ανάγκη εξεύρεσης νέου χώρου για το ΚΑΠΗ Αργοστολίου, ενώ παράλληλα έχει θέσει ως στόχο τη δημιουργία νέων δομών και την αξιοποίηση ανενεργών κτιρίων.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ
Δηλώνω την παραίτησή μου από τη θέση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΑΠ.
Η απόφασή μου αυτή είναι προσωπική και την έχω πάρει με καθαρή σκέψη και με σεβασμό προς τον Οργανισμό, τους συναδέλφους μου και όλους όσοι συνεργαστήκαμε αυτό το διάστημα.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του ΟΚΑΠ για τη συνεργασία και την προσπάθεια που καταβάλαμε όλα αυτά τα χρόνια.
Από τη δική μου πλευρά, προσπάθησα να είμαι πάντα παρών, να συμμετέχω στις συζητήσεις και στις αποφάσεις και να βοηθώ όσο μπορούσα για το καλό του Οργανισμού και των ανθρώπων που εξυπηρετεί.
Αποχωρώ με ήσυχη τη συνείδησή μου και με την πεποίθηση ότι σε κάθε θέση που έχω υπηρετήσει προσπάθησα να κάνω το καθήκον μου με σοβαρότητα, ειλικρίνεια και χωρίς προσωπικές σκοπιμότητες.
Εύχομαι στον ΟΚΑΠ, στη διοίκηση και σε όλους τους εργαζόμενους καλή συνέχεια και δύναμη στο έργο τους.
Η παραίτησή μου δεν σημαίνει ότι σταματώ να ενδιαφέρομαι για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του. Όπου μπορώ και όπου χρειάζεται, θα συνεχίσω να βοηθώ και να προσφέρω.
Με εκτίμηση,
Αργύρης Γαβριελάτος
Ακολουθήστε το Portoni News στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.
G Προσθέστε μας στις Προτιμώμενες Πηγές
Back To Top