Αποκλειστική συνέντευξη του Coach κ. Ανδρέα Λιναρδάτου για την Αποστολία Αντωνάτου!
Αποστολία Αντωνάτου & Ανδρέας Λιναρδάτος: Το αύριο του ελληνικού στίβου «χτίζεται» σήμερα – Από το Όρεγκον στην ελίτ της Ευρώπης
Του Παντελή Ιωαννίδη
Η παρουσία της Αποστολίας Αντωνάτου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ20 στο Eugene των ΗΠΑ δεν ήταν απλώς ένας ακόμη σταθμός. Ήταν η σφραγίδα μιας εκπληκτικής χρονιάς και η επιβεβαίωση ότι το μέλλον του ελληνικού σπριντ της ανήκει δικαιωματικά.
Σε μια κούρσα υψηλών απαιτήσεων, η 16χρονη αθλήτρια κατέλαβε την 29η θέση στον κόσμο στα 100μ. με χρόνο 11.64, βελτιώνοντας την αρχική της αξιολόγηση (31η) και χάνοντας την πρόκριση στον ημιτελικό για μόλις 0.07″.
Το πλάνο, το «χτίσιμο» και ο Πανελλήνιος Γ.Σ.
Πίσω από κάθε μεγάλη επίδοση κρύβεται η μεθοδική δουλειά. Ο προπονητής της, κ. Ανδρέας Λιναρδάτος, μιλώντας για την πορεία της Αποστολίας, στάθηκε ιδιαίτερα στο μακροπρόθεσμο πλάνο ανάπτυξης και στη σταδιακή διαμόρφωση μιας αθλήτριας παγκόσμιας κλάσης.
Όπως υπογράμμισε ο coach Ανδρέας Λιναρδάτος, η υποστήριξη του ιστορικού αθλητικού της σωματείου, του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου (ΠΓΣ), αποτελεί θεμέλιο λίθο σε αυτή την προσπάθεια, παρέχοντας τις βάσεις για να εκτοξευθεί το ταλέντο της. Ο κ. Λιναρδάτος δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για το μέλλον, βλέποντας στην Αποστολία μια αθλήτρια με σπάνια νοοτροπία, συνέπεια και προοπτική να γράψει ιστορία.
Μια σεζόν – φαινόμενο:
• 🥈 Ασημένιο Μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18.
• 🇬🇷 12 Πανελλήνια Ρεκόρ συνολικά (9 ατομικά σε 60μ. & 100μ. στις κατηγορίες Κ18/Κ20 και 3 σε σκυταλοδρομίες).
• 🏆 Πρωταθλήτρια Ελλάδας σε Κ18 και Κ20.
• 📈 Σταθερή παρουσία και βελτίωση στις κορυφαίες διοργανώσεις του πλανήτη.
Επόμενος σταθμός: Birmingham!
Η χρονιά δεν έχει τελειώσει ακόμα. Σε περίπου 15 ημέρες, η Αποστολία Αντωνάτου φοράει ξανά τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας, αυτή τη φορά στην κατηγορία Γυναικών.
Θα αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Birmingham με την ομάδα σκυταλοδρομίας 4×100μ. Γυναικών, αποκτώντας πολύτιμες αγωνιστικές εμπειρίες ανάμεσα στις κορυφαίες αθλήτριες της Ηπείρου.
Το ταξίδι της μόλις ξεκίνησε.
Τα καλύτερα είναι μπροστά!
#ApostoliaAntonatou #TrackAndField #Sprints #PanelliniosGS #GreekAthletics #RoadToBirmingham #FutureStar #SEGAS
