Πολιτική

8η ΜΑΡΤΗ 2022 «Εκμετάλλευση, πόλεμοι και βία: Ασπίδα προστασίας, η πάλη για τη γυναικεία ισοτιμία και τη χειραφέτηση των λαών»

160views

8η ΜΑΡΤΗ 2022 «Εκμετάλλευση, πόλεμοι και βία: Ασπίδα προστασίας,

η πάλη για τη γυναικεία ισοτιμία και τη χειραφέτηση των λαών»

Με μεγάλα αντιπολεμικά συλλαλητήρια τιμήθηκε η Παγκόσμια η μέρα της Γυναίκας στην Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά –Ιθάκη και Λευκάδα, όπως και σε όλη τη χώρα. αφού η φετινή 8η Μάρτη, μας βρίσκει στη σκιά του ιμπεριαλιστικού πολέμου που μαίνεται στην Ουκρανία Ενός πολέμου αποτέλεσμα των σφοδρών ανταγωνισμών, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ από τη μια και της Ρωσίας από την άλλη, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφορών Ενέργειας και εμπορευμάτων, των σφαιρών επιρροής. Με δύναμη ακούστηκε η φωνή:

  • Δεν δεχόμαστε να στοιχηθούμε πίσω από τα συμφέροντα του ενός ή του άλλου ιμπεριαλιστή, πίσω από τα συμφέροντα του ενός ή του άλλου τμήματος των εκμεταλλευτών μας.
  • Διεκδικούμε την άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο. Παλεύουμε για την αποδέσμευση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Δεν συμβιβαζόμαστε με:

  • την εργασιακή ζούγκλα που μας καταδικάζει σε μια ζωή – λάστιχο, με ακατάστατα, πολύωρα, εξαντλητικά ωράρια, χωρίς κυριακάτικη αργία, χωρίς ελεύθερο χρόνο για κοινωνική ζωή και δράση, με γενίκευση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων,
  • με νοσοκομεία, που είναι υποστελεχωμένα, με λειψό εξοπλισμό και χωρίς τις αναγκαίες ΜΕΘ καθώς και με Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που είναι υποβαθμισμένη έως ανύπαρκτη, ενώ οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Υγεία θησαυρίζουν εις βάρος μας.
  • την ακρίβεια που σπάει κόκαλα καιØ την πολιτική που τσακίζει το εισόδημά μας με τους λογαριασμούς ενέργειας, τους άμεσους κι έμμεσους φόρους στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, ενώ οι μισθοί είναι καθηλωμένοι.

Σήμερα στον 21ο αιώνα, την εποχή των απίστευτων επιστημονικών και τεχνολογικών επιτευγμάτων είναι ρεαλιστικό για όλες τις εργαζόμενες, για τις μητέρες, τις νέες να έχουμε σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με μέτρα υγείας και ασφάλειας στο χώρο δουλειάς, με ιδιαίτερα μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας.

Η ανισοτιμία της γυναίκας έχει την αιτία της στη μεγαλύτερη αδικία που υπάρχει και στη σημερινή κοινωνία, την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Οι ανισότιμες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων οφείλονται στην οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας με μοναδικό κίνητρο το κέρδος των λίγων. Και αυτό το υπερασπίζονται όλες οι κυβερνήσεις, παλιές και νέες, όσα μεγάλα λόγια και να λένε για τη γυναίκα.

Η 8η Μάρτη φωτίζει τον δρόμο και τη δύναμη του συλλογικού αγώνα. Εμπνεόμαστε από τους γεμάτους αυτοθυσία αγώνες των αγωνιστριών των περασμένων αιώνων και συνεχίζουμε με δύναμη, θάρρος και αισιοδοξία

Διεκδικούμε όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις ώστε κάθε εργαζόμενη να στέκεται στα πόδια της χειραφετημένη, χωρίς να εξαρτάται οικονομικά, κοινωνικά, συναισθηματικά στα πλαίσια του γάμου, της οικογένειας ή της διαπροσωπικής της σχέσης.

Αντιπαλεύουμε όλους τους παράγοντες- οικονομικούς, κοινωνικούς- που «γεννούν» τους δράστες- τέρατα και αφήνουν τις γυναίκες εκτεθειμένες στην πολύμορφη βία, που φτάνει μέχρι τη σεξουαλική παρενόχληση, την ενδοοικογενειακή βία, το βιασμό, ακόμα και τη δολοφονία.

Αντιπαλεύουμε μέσα από το συλλογικό και οργανωμένο αγώνα την εκμετάλλευση, κάθε είδους διάκριση, τη βία, την ανισότητα. Δίνουμε δυναμικά το παρών στους εργατικούς- λαϊκούς αγώνες, δυναμώνουμε κάθε εστία αγώνα!

Η Μέρα της Γυναίκας είναι αφιερωμένη σε όλες τις αγωνίστριες της ζωής και την τιμάμε με αγώνα διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών μας! Με αγώνα ενάντια στη βία και την εκμετάλλευση!

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.