Πολιτική

785.000 πρόστιμο για την ανύπαρκτη διαχείριση απορριμμάτων στην Παλλοστή-Η περιφερειάρχης με τον ΦΟΔΣΑ παρανομούν, το κράτος επιβάλλει τεράστια πρόστιμα, οι πολίτες πληρώνουν τα σπασμένα!

295views

785.000 πρόστιμο για την ανύπαρκτη διαχείριση απορριμμάτων στην Παλλοστή.

Η περιφερειάρχης με τον ΦΟΔΣΑ παρανομούν, το κράτος επιβάλλει τεράστια πρόστιμα, οι πολίτες πληρώνουν τα σπασμένα!

02/02/2023

Στην επερώτηση που διατυπώσαμε προς την περιφερειάρχη και πρόεδρο του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ σχετικά με τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν πρόσφατα για την κάκιστη λειτουργία του ΧΥΤΑ Παλλοστής στην Κεφαλονιά, δεν λάβαμε καμία απάντηση, ούτε για την κατάσταση που έφεραν τον ΧΥΤΑ ούτε για το πώς θα πληρωθούν τα πρόστιμα αυτά.

Αντιθέτως σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αφού προβαίνει στους συνήθεις πλέον χαρακτηρισμούς σε βάρος μας, επιδίδεται σε μια ασύστολη προβολή ενός υποτιθέμενου έργου που συντελείται σήμερα στα Ιόνια νησιά.

Θα επιμείνουμε ζητώντας πειστικές απαντήσεις:

  1. Γιατί οι επιθεωρητές του ΥΠΕΝ επέβαλλαν στον ΦΟΔΣΑ πρόστιμο 476.000 ευρώ ;
  2. Ποιος θα πληρώσει το υπέρογκο αυτό πρόστιμο;
  3. Γιατί οι ίδιοι επιθεωρητές επέβαλλαν και στην συμβαλλόμενη εταιρεία πρόστιμο 209.000 ευρώ;
  4. Γιατί την περίοδο που οι επιθεωρητές διαπίστωναν ότι η ανάδοχος εταιρεία εκτελούσε πλημμελώς ή και καθόλου τα καθήκοντα της, ο ΦΟΔΣΑ, του οποίου η περιφερειάρχης είναι πρόεδρος, βεβαίωνε την καλή εκτέλεση των εργασιών και την χρυσοπλήρωνε ;

Δυστυχώς η ΑΝΑΣΑ επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά.

Ο ΦΟΔΣΑ ιδρύθηκε από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη για την εξυπηρέτηση των εργολαβικών συμφερόντων στην διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

Η περιφερειάρχης ανέλαβε την «βρώμικη» δουλειά και ιδού το αποτέλεσμα: οι πολίτες σηκώνουν τα βάρη της κάκιστης διαχείρισης και των προστίμων και οι εργολάβοι πληρώνονται χωρίς να παρέχουν καμιά υπηρεσία.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.