ΟικονομίαΠολιτική

480.000€ για μηχανήματα έργου από το ΥΠΕΣ – Ειδική πρόβλεψη για Ληξούρι και Σάμη

95views

480.000 για μηχανήματα έργου από το ΥΠΕΣ – Ειδική πρόβλεψη για Ληξούρι και Σάμη

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα, οι δήμοι της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης χρηματοδοτούνται με 480.000 από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» για προμήθεια νέων απορριμματοφόρων, μηχανημάτων έργου και συνοδευτικού εξοπλισμού.

Για τους νεοσύστατους δήμους Ληξουρίου και Σάμης υπάρχει ειδική πρόβλεψη για τη στήριξή τους ώστε να μην ισχύσει το πληθυσμιακό κριτήριο της επιχορήγησης και να χρηματοδοτηθούν με το υψηλότερο δυνατό ποσό (150.000 ευρώ).

Η κατανομή του ποσού σε Κεφαλονιά και Ιθάκη γίνεται ως εξής:

  • Δήμος Ληξουρίου: 150.000

  • Δήμος Σάμης: 150.000

  • Δήμος Αργοστολίου: 120.000€

  • Δήμος Ιθάκης: 60.000

Η αξιοποίηση της επιχορήγησης θα βοηθήσει τα νησιά μας να παραμείνουν καθαρά και εξυπηρετεί τις ανάγκες των τοπικών κοινοτήτων για παρεμβάσεις στους οικισμούς και την ύπαιθρο. Ευχαριστώ τον Αν. Υπουργό κ. Πέτσα, ιδιαίτερα για την ειδική πρόβλεψη για τους νεοσύστατους δήμους της Κεφαλονιάς.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.