Πολιτική

Λαική Συσπείρωση Ληξουρίου: Η δημοτική Αρχή (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) υπερ των ιδιωτικών Πανεπιστημίων

84views
«Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ» 
 
Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο (16/2/2024) συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, ψήφισμα σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Η Δημ. Αρχή Κατσιβέλη (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) ουσιαστικά εισηγήθηκε και υποστήριξε την πρόταση της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Ταυτόχρονα με την εισήγηση, εκτέθηκαν από την πλευρά της πλειοψηφίας αντιδραστικές, αντιεκπαιδευτικές και αντιλαϊκές απόψεις για την αντιδραστική αξιολόγηση που προωθεί την κατηγοριοποίηση σχολών και σχολείων και πετώντας την μπάλα στην εξέδρα, παραλήρησε συλλήβδην ενάντια στους δημόσιους λειτουργούς σχετικά με τα ιδιωτικά φροντιστήρια. Η αλήθεια είναι ότι δε μας προκαλεί εντύπωση η πλήρης ταύτιση Δήμου Ληξουρίου-Κυβέρνησης. Η δημοτική Αρχή ταυτίζεται πλήρως και σε όλα τα ζητήματα με την κυβερνητική πολιτική και ειδικότερα στο ζήτημα της Ανώτατης Εκπαίδευσης που ανοίγει το δρόμο για ανώτατες σπουδές μόνο σε όσους έχουν χρήματα. Ούτε λόγος δεν έγινε για τα σοβαρά προβλήματα της εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες και σε επίπεδο νομού και γενικότερα. Αυτή η στάση της Δημοτικής Αρχής Ληξουρίου είναι εχθρική απέναντι στο λαό της Παλικής τον οποίο και καλούμε να βγάλει τα συμπεράσματά του. Στον αντίποδα, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης υπερασπίστηκαμε τον αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες και καταθέσαμε ψήφισμα το οποίο ανέφερε: 
• σήμερα το σύγχρονο και το δίκαιο είναι τα αποκλειστικά δημόσια και πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμια που θα στηρίζονται από το κράτος για να προσφέρουν στην κοινωνία, και όχι να ανταγωνίζονται για το ποιο μπορεί να είναι πιο κερδοφόρο. • Πανεπιστήμια με ισότιμη πρόσβαση για όλους τους νέους και όχι ανάλογα με την τσέπη κάθε οικογένειας. 
 • Πανεπιστήμια με εξασφάλιση όλων των όρων για σύγχρονες σπουδές, με υψηλού επιπέδου προγράμματα σπουδών και όχι μαγαζιά πιστοποιήσεων. 
 • Πανεπιστήμια που θα απονέμουν πτυχία που θα έχουν ενταγμένη τη γνώση και την επαγγελματική κατοχύρωση, χωρίς να απαιτούνται έξτρα κύκλοι και δοκιμασίες για την πρόσβαση των αποφοίτων στο επάγγελμα. 
 
 Ληξούρι, 18/2/2024                                Η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Ληξουρίου
 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.