Πολιτική

Το νέο Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου, των μελών της Περιφερειακής Επιτροπής και εκπροσώπων στην ΕΝ.ΠΕ.

113views

Πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Προεδρείου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων και μελών της Περιφερειακής Επιτροπής και εκπροσώπων στην ΕΝ.ΠΕ.

Η πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων στο πλαίσιο της οποίας  πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή του Προεδρείου διεξήχθη την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας.

Κατά τη συνεδρίαση για την εκλογή του Προέδρου προτάθηκε για Πρόεδρος του σώματος από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Γιάννη Τρεπεκλή, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ολίβια Καρδακάρη. Η κ. Καρδακάρη εξελέγη ομόφωνα.

Για τη θέση του Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου προτάθηκε από την επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου ο κ. Νίκος Μουζακίτης, ο οποίος επίσης εξελέγη ομόφωνα και για τη θέση του Γραμματέα προτάθηκε από τον επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο ο κ. Αλέκος Μιχαλάς, ο οποίος και αυτός εξελέγη ομόφωνα.

Μετά την εκλογή του Προεδρείου ακολούθησε η διαδικασία για την συγκρότηση της Περιφερειακής Επιτροπής με μυστική ψηφοφορία.

Από την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου, μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη, ο οποίος θα είναι και ο Πρόεδρος της Επιτροπής εκλέχτηκαν τακτικά μέλη οι:   κ. Γιώργος Μάμαλος, κ. Σάββας Κουλούρης, ο κ. Θεόδωρος Κοντζιάλης και ο κ. Γιάννης Αρμενιάκος.  Αναπληρωματικά μέλη από την συμπολίτευση εκλέχτηκαν ο κ. Αλέκος Δήμου, ο κ. Κώστας Καποδίστριας, ο κ. Σωτήρης Κουρής, ο κ. Αντώνης Δουβίτσας.

Από τη μειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου εκλέχτηκαν τακτικά μέλη ο κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος και η κ. Κατερίνα Μοθωναίου. Αναπληρωματικά μέλη ο κ. Νίκος Γκισγκίνης και η κ. Μαρία Δρυ.

Αμέσως μετά ακολούθησε έκτακτη ειδική συνεδρίαση για την εκλογή εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε). Η εκλογή έγινε με μυστική ψηφοφορία και εκλέχτηκαν, από την πλειοψηφία οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Ευτύχιος Ζουριδάκης και κ. Σπύρος Αργυρός, ενώ από την μειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου η κ. Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου. 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.