ΑθλητισμόςΠολιτική

Θέματα αθλητικών υποδομών στη συνάντηση του νέου Περιφερειάρχη Ι.Ν. Γιάννη Τρεπεκλή με τον Αν. Υπουργό Αθλητισμού Ιωάννη Βρούτση

167views

Με τον Αν. Υπουργό Αθλητισμού Ιωάννη Βρούτση συναντήθηκε ο νέος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γιάννης Τρεπεκλής, όπου συζήτησαν θέματα αθλητικών υποδομών των Ιονίων Νήσων που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Αθλητισμού.

Ο Περιφερειάρχης Γιάννης Τρεπεκλής στο πλαίσιο της συζήτησης έθεσε στον Αν. Υπουργό Αθλητισμού Ιωάννη Βρούτση μια σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με τις προβληματικές αθλητικές υποδομές στα Ιόνια Νησιά με κορυφαίο ζήτημα την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας, με αποτέλεσμα τη μη λειτουργία του Σταδίου.

Ο Γιάννης Τρεπεκλής τόνισε ότι χρειάζονται άμεσα σοβαρές  βελτιώσεις και παρεμβάσεις ούτως ώστε να καταστεί το ΕΑΚΚ ασφαλές, λειτουργικό και επιπρόσθετα προσβάσιμο στα ΑΜΕΑ.

 Από την πλευρά του ο Αν. Υπουργός δεσμεύτηκε  ότι θα αυξηθεί η ετήσια επιχορήγηση στο ΕΑΚΚ, ώστε να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις αναφορικά με την ασφάλεια-στατικότητα των υποδομών, την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ και τη συντήρηση και τον ευπρεπισμό.

 Επίσης, ο Αν. Υπουργός Αθλητισμού ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση που του απηύθυνε ο νέος Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα επισκεφθεί το επόμενο χρονικό διάστημα την Κέρκυρα για να διαπιστώσει το μέγεθος των προβλημάτων και να διαμορφώσει ιδίαν άποψη.  Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε στον Αν. Υπουργό Αθλητισμού την αναγκαιότητα ώστε ανάλογες πρωτοβουλίες να αναληφθούν και για την επίλυση των προβλημάτων των αθλητικών υποδομών της Ζακύνθου.

 Παράλληλα ο Αν. Υπουργός, συμφωνώντας στο αίτημα του Περιφερειάρχη να δοθεί προτεραιότητα στη νησιωτικότητα, του ανακοίνωσε ότι θα θεσμοθετηθεί ο Συντελεστής Βαρύτητας για τη Νησιωτικότητα μέσω της οποίας θα αυξηθούν οι πόροι των αθλητικών σωματείων και των ομοσπονδιών μέσω των Οργανισμών ΧΙΛΩΝ και ΣΤΟΙΧΗΜΑ.

 Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την βούληση του για σταθερή και αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Αθλητισμού.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.