Μουσική & ΧορόςΠολιτισμός

Ρεσιτάλ πιάνου του Andrea Konig στο Ιόνιο Κέντρο τεχνών και πολιτισμού

636views

Ρεπορτάζ φωτογραφίες Κατερίνα Φωκά 

Την Δευτέρα 12 Ιονίου , στο Ιονιο κέντρο τεχνών και πολιτισμού , ο πιανίστας Andrea Konig πραγματοποίησε ρεσιτάλ πιάνου . Μια μοναδική εμπειρία , που μοιράστηκε με το κοινό της Κεφαλονιάς .

Οι ερμηνείες του άγγιξαν την καρδιά των ακροατών . Όπως ο ίδιος αναφέρει , όταν ρωτήθηκε γιατί παίζει πιάνο απάντησε ως εξής :«Γιατί παίζω πιάνο; Είναι η αναζήτησή μου για ομορφιά. Η μουσική έχει τη μυστηριώδη δύναμη να μεταμορφώνει τα πάντα σε ομορφιά. Ανεξάρτητα από το αν προέρχεται από ευτυχία ή λύπη, θυμό ή ενθουσιασμό, απόγνωση ή αγάπη – που εκφράζεται με υπέροχο τρόπο, όλα γίνονται απόλαυση.

Αυτή είναι η αλχημεία της μουσικής, το πιάνο είναι το όργανό μου της μεταμόρφωσης. Έτσι μαθαίνω να αγκαλιάζω τα πάντα και αυτή είναι η εμπειρία που θέλω να μοιραστώ μαζί σας.

Αφήστε πίσω τις πράξεις και τις σκέψεις – και μπείτε στην τεράστια σφαίρα του συναισθήματος και της αντίληψης”.

Μια μαγική βραδιά στο Ιόνιο Κέντρο Τεχνών και πολιτισμού που μας ταξίδεψε μουσικά και ευχόμαστε να επαναληφθεί

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.