Πολιτισμός

Αντιπροσωπεία από την Κεφαλονιά στη Σερβία στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση του Σάμπατς από τους Τούρκους

206views

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ  ΕΝΟΤΗΤΕΣ  ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

 

                                                                                    Αργοστόλι,  28.04.2023                      

                                                                                    Αρ. Δελτίου: 33

 

     Στο  πλαίσιο των  εορταστικών  εκδηλώσεων απελευθέρωσης του Σάμπατς από τους Τούρκους, πόλη αδελφοποιημένη με το Αργοστόλι, παραβρέθηκε ελληνική αντιπροσωπεία του Δήμου Αργοστολίου και της Π.Ε Κεφαλονιάς & Ιθάκης στην Σερβία, όπου έτυχε θερμής υποδοχής και φιλοξενίας. Ειδικότερα στην Σερβία παραβρέθηκαν οι :

 1.Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς & Ιθάκης κ. Σταύρος Τραυλός

2.Πρόξενος της Σερβίας κ. Βίκτωρ Ρουχωτάς

3.Αντιδήμαρχος Αργοστολίου κ. Σπυρίδων Σαμούρης

4.Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονίας & Ιθάκης κ. Γεράσιμος Τιμοθεάτος

5.Υποψήφια Διδάκτωρ ΕΚΠΑ κα. Κατερίνα Αρβανιτάκη η οποία εκπονεί το διδακτορικό της με θέμα τις σχέσεις Κεφαλονιάς-Σερβίας

6.Τουριστικός Επιχειρηματίας κ. Διονύσιος Παπαδάτος

   Στη συνέχεια η ελληνική αντιπροσωπεία μεταβεί στο Βελιγράδι όπου πραγματοποιήθηκαν οι κατωτέρω συναντήσεις :

  • Με τον Υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας κ. Ίβιτσα Ντάσιτς όπου συζητήθηκαν οι στενοί δεσμοί της Κεφαλονιάς και της Σερβίας , καθώς και οι τρόποι περαιτέρω αξιοποίησης αυτών.
  • Στην Ελληνική Πρεσβεία όπου συνάντησε: α) την υποπρόξενο κ.Κατερίνα Ράπτη β)από το γραφείο τύπου της Πρεσβείας τον κ. Γαργαλιδης Χάρης γ) τον εκπρόσωπο του ΕΟΤ κ. Γεώργιος Κακούτης. Αναπτύχθηκαν τρόποι προσέλκυσης Σέρβων τουριστών στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.
  • Συνέντευξη στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της Σερβίας, όπου έγινε αναφορά στους λόγους για τους οποίους αξίζει ένας Σέρβος να επισκεφτεί τις ομορφιές της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.
  • Στον Ερυθρό Σταυρό της Σερβίας ,ο οποίος τον 1995 στον εμφύλιο πόλεμό της είχε συντονίσει την αποστολή 800 παιδιών για φιλοξενία στην Ελλάδα από αυτά τα 20  είχαν φιλοξενηθεί στην Κεφαλονιά από ντόπιες οικογένειες. Η δασκάλα των παιδιών που τα φρόντισε καθώς και μέλη της τότε αποστολής παραβρέθηκαν στην συνάντηση και με πολύ συγκίνηση εξιστόρησε τα τότε γεγονότα.

    Συμπερασματικά η Π.Ε Κεφαλονιάς και Ιθάκης σε συνεργασία με τους Δήμους συνεχίζει με αμείωτη ένταση την προβολή του φυσικού κάλλους των νησιών μας στο εξωτερικό, συμβάλλει στην συνέχιση της φιλίας με το Σερβικό λαό με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού μας προϊόντος, την στήριξη των επαγγελματιών του κλάδου και την ανταλλαγή πολιτιστικών στοιχείων.

 

 

Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ

 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.