Υγεία

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ενώνει δυνάμεις με την Ιατροχειρουργική Εταιρεία Κέρκυρας

153views

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ενώνει δυνάμεις με την Ιατροχειρουργική Εταιρεία Κέρκυρας

 

Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας προχώρησαν το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας και η Ιατροχειρουργική Εταιρεία Κέρκυρας.

 

Οι τρεις φορείς, ανάμεσα σε άλλα, θα συνεργαστούν σε υπάρχοντα ή νέα ακαδημαϊκά προγράμματα, θα συμμετάσχουν από κοινού σε ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα, τόσο σε εθνικό όσο και διεθνές επίπεδο, θα μοιραστούν πληροφορίες και τεχνογνωσία θα αναλάβουν από κοινού συμβουλευτικές και επιστημονικές υπηρεσίες και μελέτες, θα πραγματοποιήσουν κοινές δημοσιεύσεις και υποβολές ερευνητικών προγραμμάτων. Επίσης θα διοργανώσουν από κοινού επιστημονικές ή ερευνητικές δραστηριότητες όπως συνέδρια, ημερίδες και εκδηλώσεις.

 

Η Ιατροχειρουργική Εταιρεία Κέρκυρας, η οποία ιδρύθηκε το 1897, είναι μία από τις παλαιότερες επιστημονικές εταιρείες της χώρας με πλούσιο ιστορικό και δράση. Οι συνέργειες της με το Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου θα είναι επωφελείς τόσο για τους δύο φορείς όσο και για την τοπική κοινωνία.

 

Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθηγητής Ανδρέας Φλώρος, ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας, καθηγητής Παναγιώτης Βλάμος και η πρόεδρος της Ιατροχειρουργικής Εταιρείας Κέρκυρας Δρ Μαρία Μάνδυλα-Κουσουνή, συνοδευόμενη από τον δικηγόρο κ. Σπυρίδωνα Δραγομάνοβιτς.

 

https://ionio.gr/gr/news/27436/

 

 

Λεζάντα φωτογραφίας (από αριστερά): Καθ. Παναγιώτης Βλάμος, Πρύτανης Ιονίου Παν/μίου Καθ. Ανδρέας Φλώρος, Δρ Μαρία Μάνδυλα-Κουσουνή

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.