Πολιτισμός

Το έκθεμα του μήνα Μαϊου στην Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη

196views

 ΤΟ ΕΚΘΕΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΜΑΪΟΥ   

 

Το Έκθεμα του Μαΐου παρουσιάζεται από τον Πέτρο Πετράτο, πρόεδρο του Εφορευτικού Συμβουλίου της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης. Πρόκειται για δύο χειρόγραφα του δεύτερου μισού του 18ου αιώνα με έργο του Βικέντιου Δαμοδού. Οι σχετικές πληροφορίες και φωτογραφίες είναι ήδη αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης μας: http://vivl-lixour.kef.sch.gr

 

Η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΟΜΙΛΙΑ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ

 

Η πέμπτη διαδικτυακή ομιλία-συζήτηση για το 2022 θα αναφέρεται σε θέματα γλώσσας και διαλέκτου με παραδείγματα από την κεφαλονίτικη διάλεκτο. Θα μιλήσουν ο Δημήτρης Παπαζαχαρίου, αναπληρωτής καθηγητής Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών και η Μαριέττα-Χρυσοβαλάντου Θεοδωρίδου, υποψήφια δρ Γλωσσολογίας στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Η ομιλία-συζήτηση θα πραγματοποιηθεί προς το τέλος Μαΐου. Θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση για την ημερομηνία, για τον τρόπο παρακολούθησης της διαδικτυακής ομιλίας και για τη διαδικασία συμμετοχής στη συζήτηση, που θα ακολουθήσει.

 

ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                                                                   ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.