Κοινωνία

Σωτήρης Κουρής: «Ο Μαέστρος μας»-Ο Γεράσιμος Αποστολάτος χάραξε την ιστορική και καλλιτεχνική πραγματικότητα στην πόλη του Αργοστολίου την τελευταία 50ετία

204views

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ

«Ο Μαέστρος μας».
Ο Γερασιμος Αποστολάτος χάραξε επί 50 έτη την μουσική και καλλιτεχνική παράδοση τού Αργοστολιου και της Κεφαλονιάς .
Ήταν ο ακούραστος και ο δραστήριος αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Κεφαλληνίας , της Φιλαρμονικής του Δήμου Αργοστολιου και δημιουργικό στήριγμα όλων των άλλων φιλαρμονικών όπως της Πυλάρου και του Πόρου .
Πάντα με το χαμόγελο και την παραίνεση στα παιδιά τόσο στα μαθήματα , όσο και στίς παρελάσεις . Ήταν ο αγαπητός των μικρών μουσικών .
Ήταν εύστροφος , δημιουργικός και διαχειριζόταν δύσκολες καταστάσεις , ιδιαίτερα στίς κοινωνικές και αυτοδιοικητικές θέσεις που υπηρέτησε .
Σαν Μελος Διοικητικών Συμβουλίων πολιτιστικών Συλλόγων , Προσκοπων , υπηρέτησε το κοινωνικό σύνολο με συνέπεια και εντιμότητα .
Σαν Νομαρχιακός Συμβουλος και Προεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κεφαλονιας και Ιθακης ήταν ακριβοδίκαιος και δημιουργικός .
Σαν Δημοτικός Συμβουλος του Δήμου Κεφαλονιάς και Προεδρος του Δημοτικου Γηροκομείου , ηταν ο καθημερινούς προστάτης της Τρίτης Ηλικίας και ο άνθρωπος που ενδιαφερόταν για την όσο το δυνατόν καλύτερη διαβίωση των γερόντων .
Σαν Προεδρος του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ προσπαθούσε να υλοποιήσει τους οραματισμούς του .
Σαν μέλος της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ υπεράσπιζε την ιδεολογία μας με πάθος .
Ήταν ανοιχτόκαρδος , ειλικρινής , δημιουργικός , άνθρωπος της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο και στον τόπο μας .
Τον γνώρισα απο Λυκόπουλο στήν Λέσχη των Προσκοπων , στην συνέχεια τον θαύμαζα σαν Μαέστρο στήν Μπάντα της Φιλαρμονικής Κεφαλληνίας . Συγκρουστήκαμε δημιουργικά ,όταν εγώ ίδρυσα την Φιλαρμονική ΤΕΤΡΑΠΟΛΙΣ,. Είχαμε απόλυτη και δημιουργικότατη συνεργασία ως Νομαρχιακοί Σύμβουλοι ( εκείνος Προεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου και εγώ Αντινομάρχης επι Νομαρχίας Δ. Λευκαδίτη), συνεργαστήκαμε απόλυτα όταν ήταν Προεδρος του Γηροκομείου και Εγώ Αντιπεριφερειαρχης Κ+Ι.
Θέλω να κλείσω με την επαγγελματική του σταδιοδρομία η οποία άφησε εποχή .
Τίμησε την υπαλληλική του ιδιότητα όντας υπάλληλος στην Διεύθυνση Γεωργίας της Νομαρχίας Κεφαλληνίας . Στήριξε τον πρωτογενή τομέα και γιαυτο έγινε αγαπητός στους ανθρώπους της υπαίθρου.
Ο Γερασιμος Αποστολάτος χάραξε την ιστορική και καλλιτεχνική πραγματικότητα στην πόλη του Αργοστολιου την τελευταία 50 ετία.
Έτσι τον θυμάμαι , έτσι θα τον θυμόμαστε .
Αιωνία του η μνήμη , ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει !
Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του .
Σωτήρης Κουρής
Αντιπεριφερειαρχης Ιονίων Νήσων
Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου .
 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.