Πολιτισμός

10 νέα εικαστικά αποκτήματα στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη

327views

10 ΝΕΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟΚΤΗΜΑΤΑ / ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ-ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ

 
Η συλλογή της Σύγχρονης Πινακοθήκης Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, που επιμελείται ο ζωγράφος, λογοτέχνης, περφόρμερ, θεωρητικός τέχνης Κώστας Ευαγγελάτος και λειτουργεί από το 2001 με ελεύθερη είσοδο για τους φιλότεχνους τους θερινούς μήνες, εμπλουτίστηκε με 10 νέα εικαστικά έργα.
Πρόκειται για τρεις ζωγραφικές συνθέσεις του διακεκριμένου Αιγυπτιώτη καλλιτέχνη Απόστολου Κυρίτση (1924-2022), προσφορά του γυιού του Στέλιου Κυρίτση.
Ένα ζωγραφικό πορτραίτο από την Άννα Φαραντάτου (1885-1979), μαθήτρια του Γεώργιου Ιακωβίδη και του Σπύρου Βικάτου, από τις πρώτες γυναίκες που φοίτησαν στην ΑΣΚΤ, προσφορά της ανηψιάς της Ιωάννας Σκληρού. 
Τρείς ξυλογραφίες της γνωστής χαράκτριας, καθηγήτριας Ρένας Ανούση-Ηλία, μαθήτριας του Γιάννη Κεφαλληνού, προσφορά της ίδιας. 
Ένας πίνακας ζωγραφικής της Ισμήνης Βογιατζόγλου-Σκληρού, μαθήτριας του Γιάννη Μόραλη, με σημαντική καλλιτεχνική και εκπαιδευτική δράση, προσφορά της ίδιας. 
Μία ζωγραφική σύνθεση της Ρούλας Pappas- Τσιώτα, Ελληνοαμερικανίδας εικαστικού και εκπαιδευτικού από την μεγάλη ζωγραφική ενότητα “Σταυρός, Το Σύμβολο της Πίστεως”, προσφορά της ίδιας και ένα έργο με μελάνι του διεθνούς Κινέζου εικαστικού Ma Desheng, που το 2022 διοργανώθηκε έκθεση έργων του στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, Κέντρο Πομπιντού στο Παρίσι, προσφορά από γκαλερίστα- συλλέκτη.
Εν όψει των θερινών εικαστικών εκθέσεων, εκδηλώσεων τέχνης και λόγου καθώς και των ξεναγήσεων που προετοιμάζονται από τις 12 Ιουλίου 2023 και κάθε Τετάρτη και Σάββατο 20:00-22:00, στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη, τα έργα πρόκειται να εκτεθούν μαζί με εκδόσεις και εικαστικές κατασκευές στην Αίθουσα “Ιφιγένεια Λαγάνα,1915-2004”, όπου ετήσια παρουσιάζονται τα νέα αποκτήματα της συλλογής από τις ευγενικές προσφορές Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, συλλεκτών και φιλότεχνων, οι οποίοι αναγνωρίζουν έμπρακτα την πολύχρονη συμβολή της Σύγχρονης Πινακοθήκης Villa “Ροδόπη” στην ελεύθερη, αισθητική και εκπαιδευτική  προσέγγιση σε ποικιλότροπα σύγχρονα εικαστικά έργα διακεκριμένων καλλιτεχνών.
 
ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ
COSTAS EVANGELATOS ART-EST
Ι. ΜΕΣΟΛΩΡΑ 7
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ-ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ.
 

?

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.