Κοινωνία

Φάρος Κίνηση Πολιτών: Λάσση

15views
ΦΑΡΟΣ-ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
                                                                                                                                 Αργοστόλι 4/6/2026
                                                                                                    Κον. Δήμαρχο Δ.Αργοστολίου
                                                                                                     Δημοτικό Συμβούλιο
                                                                                                     Επικεφαλής Παρατάξεων
Θέμα:  ΛΑΣΣΗ
Καθεστώς παρανομίας. Ένα προμελετημένο έγκλημα στο περιβάλλον, στον πολιτισμό και τη δημοκρατία της περιοχής καθώς και αλλοίωση του χαρακτήρα της που δημιούργησαν θεσμικές εκτροπές.
Θα  λογοδοτήσει κάποιος; H αγωνία μας παραμένει. Μπορείς να προκαλέσεις βελτιωτικές αλλαγές σε μια κοινωνία αδιάφορη; Η απάντηση βρίσκεται στον εκδημοκρατισμό του τόπου μέσα από τη συμμετοχή των πολιτών.
Το Γραφείο του Δημάρχου φαίνεται ότι υποτιμά την νοημοσύνη των πολιτών με την αόριστη, γενικόλογη, υποκριτική, παραπλανητική ανακοίνωσή του που κάποια μικροπολιτική σκοπιμότητα εξυπηρετεί.
Προαναγγέλει το τέλος της πολεοδόμησης της Λάσσης που βρίσκεται για πολλοστή φορά στη…τελική της φάση!! Για την ακρίβεια βρισκόμαστε στη διαδικασία εφαρμογής της «μελέτης» εφαρμογής που ολοκληρώθηκε τώρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου.
Η αλήθεια όμως είναι ότι το πραγματικό τέλος της Λάσσης έχει φθάσει προ πολλού και δεν το έχει αντιληφθεί ο Δήμος.
Γεννάται όμως το ερώτημα: Γιατί ζητούνται τώρα τα στοιχεία ιδιοκτησίας των οικοπεδούχων; Ο μελετητής δεν τα είχε από την αρχή; Πώς έκανε τη μελέτη; Αλλά ακόμη και αν χρειάζονται όντως άλλα στοιχεία, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα και προθεσμία υποβολής. Πότε αρχίζει η εφαρμογή επί του εδάφους για να υλοποιηθεί η εισφορά σε γη και σε χρήμα;
Το πραγματικό όμως πρόβλημα βρίσκεται αλλού. Το ισχύον σχέδιο βάσει του ΠΔ του 2014 δίνει άφεση αμαρτιών στις μη συμβατές δραστηριότητες και χρήσεις γης.  Έτσι η Λάσση θα παραμείνει υποβαθμισμένη ακόμα κι αν εφαρμοστεί το ΠΔ που βγήκε με πιέσεις των πολιτικών παραγόντων. Έτσι θα αδικούνται οι έμποροι της πόλης και θα ωφελούνται οι επιτήδειοι της Λάσσης.
Φίλες και Φίλοι,
Με τα ίδια χαρακτηριστικά «προμελετημένου εγκλήματος»  βιώνει και η περιοχή Κουτάβου-Κρανιάς. Δεν το βλέπουμε;
H φύση ορίζεται σε σχέση με τον άνθρωπο. Σήμερα βιώνουμε την απόκλιση της Φύσης με τον τρόπο ζωής μας.
Τέλος, η δημοκρατία ορίζεται και με το να μοιραζόμαστε τον τόπο μας και όχι να τον μοιράζουμε σε συμφέροντα. Αναμένουμε τις απαντήσεις σας.
                                                                      Για τον Φάρο
                                                                     Νικόλαος Παυλάτος
 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.