Πολιτική

Τριήμερη περιοδεία στην Κεφαλονιά πραγματοποιεί ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος

160views

Τριήμερη περιοδεία στην Κεφαλονιά, πραγματοποιεί από το Σάββατο ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος, στο πλαίσιο της δραστηριότητας της ΤΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης του Κόμματος.

Το πρωί του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε περιοδεία στη Σάμη, όπου έγιναν συναντήσεις με κατοίκους και καταστηματάρχες της περιοχής. Στις συζητήσεις απασχόλησαν η μεγάλη ακρίβεια που κατατρώει το εργατικό και λαϊκό εισόδημα που εκφράζεται τόσο στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, όσο και συνολικά στην καθημερινότητα. Επίσης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.

Ακολούθησε σύσκεψη με προέδρους και μέλη τοπικών κοινοτήτων του Δημοτικού Διαμερίσματος Πυλάρου στην Αγία Ευφημία. Το «παρών» έδωσαν οι πρόεδροι Αγίας Ευφημίας, Παναγής Ζαφειράτος, Μακρυώτικων Γεράσιμος Δίπλας, καθώς και οι αντιπρόεδροι Αγίας Ευφημίας Παναγής Βρεττός και Διβαράτων Βασίλης Μενεγάτος.

Στη συζήτηση τέθηκαν επί τάπητος μια σειρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα της περιοχής, σε ζητήματα υποδομών, ιδιαίτερα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του «Ιανού» πριν από τρία χρόνια.

Επισημάνθηκε η καθυστέρηση υλοποίησης αντιπλημμυρικών έργων, όπως του κεντρικού αγωγού της Αγίας Ευφυμίας, αλλά και της «λεκάνης» της περιοχής Πυλάρου, αλλά και των έργων ενίσχυσης του βιολογικού καθαρισμού Αγίας Ευφυμίας.

Τονίστηκαν συνολικά οι αρνητικές επιπτώσεις που έχουν δημιουργηθεί από την εγκατάσταση και λειτουργία ανεμογεννητριών στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς την αναγκαία πραγματοποίηση αντιπλημμυρικών και άλλων έργων για την αποφυγή κατολισθήσεων. Πρόκειται για ζητήματα που χρονίζουν, με τους κινδύνους να εγκυμονούν ανά πάσα χρονική περίοδο και σε οποιοδήποτε φυσικό φαινόμενο.

Σημειώθηκε, επίσης, η άσχημη κατάσταση του οδικού δικτύου, ειδικά για τις συνδέσεις Αγίας Εφημίας – Καραβόμυλου, αλλά και η ανάγκη δημιουργίας περιφερειακού δρόμου στην Αγία Ευφυμία. Επιπλέον, οι εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων, μετέφεραν τον προβληματισμό τους για την επικινδυνότητα του οδικού δικτύου ειδικά με την έλλειψη μπαρών προστασίας, διαγραμμίσεων, ακόμη και τη μη επισκευή καθιζήσεων σε ορισμένα σημεία του.

Προβληματισμός υπήρξε, επιπλέον, απ’ την έλλειψη προστατευτικών μέτρων για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων στο δρόμο που οδηγεί στην γνωστή παραλία του Μύρτου. Εδική αναφορά έγινε στην τοποθέτηση πλωτής εξέδρας ανοιχτά της συγκεκριμένης παραλίας, με σκοπό την πραγματοποίηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, ειδικά κατά τους θερινούς μήνες, με σκοπό το κέρδος απ’ αυτές τις δράσεις και σε βάρος του συνολικού περιβάλλοντος στην περιοχή.

Τέλος, απ’ τους εκπροσώπους των κοινοτήτων, αναφέρθηκε η καθυστέρηση που σημειώνεται για την αποζημίωση πληγέντων απ’ τον «Ιανό», παρά το πέρασμα χρόνων απ’ την εκδήλωση των καταστροφών, όπως και η μη κατασκευή μόνιμης γέφυρας στην περιοχή του Χειμωνικού, για την αποφυγή προβλημάτων στο μέλλον από παρόμοια φαινόμενα.

Απ’ την πλευρά της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, στην οποία εκτός του Νίκου Καραθανασόπουλου, συμμετείχε ο γραμματέας της ΤΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Διονύσης Αλιβιζάτος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ιονίων Νήσων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Νίκος Γκισγκίνης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Σάμης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Νίκος Αθανασάτος και η γραμματέας της ΚΟΒ Σάμης, Ζωή Βλάχου, τονίστηκε ότι θα γίνουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες ανάδειξης και επίλυσης των προβλημάτων από κοινού και με τους κατοίκους της περιοχής, σε συνέχεια και των τοπικών δράσεων της οργάνωσης ως και σήμερα.

Συνέχεια σήμερα και αύριο

Το πρόγραμμα συνεχίζεται και σήμερα Κυριακή, με συνάντηση με εκπροσώπους λαϊκών φορέων στο Ληξούρι, αλλά και συγκέντρωση-ομιλία στο 1ο δημοτικό σχολείο της πόλης στις 7 μ.μ.. Την Δευτέρα 5 Δεκέμβρη, θα πραγματοποιηθεί περιοδεία στους εργαζόμενους υπηρεσιών του Δήμου Αργοστολίου αλλά και στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς στο Αργοστόλι

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.