Κοινωνία

Σύγκρουση ιστιοφόρο-Καταμαράν με ερασιτεχνικό σκάφος στον Πόρο Κεφαλληνίας

222views

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες την Πέμπτη 11 Αυγούστου η Λιμενική Αρχή Πόρου Κεφαλληνίας, για σύγκρουση του Ι/Φ – Καταμαράν ”HANI” σημαίας Ισραήλ με δέκα αλλοδαπούς επιβαίνοντες, με το ερασιτεχνικό σκάφος ”ΤΑΤΙΑΝΑ” ΣΠ 35 με έναν ημεδαπό επιβαίνοντα, στην θαλάσσια περιοχή Σκάλας Πόρου Κεφαλληνίας, με αποτέλεσμα την πτώση του επιβαίνοντα του ερασιτεχνικού σκάφους στη θάλασσα και την ημιβύθιση του ερασιτεχνικού σκάφους.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβη περιπολικό όχημα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ιδιωτικό σκάφος. Ο 80χρονος περισυνελέγη από το ”HANI” και στη συνέχεια μεταφέρθηκε άμεσα με το ιδιωτικό σκάφος στην ξηρά, απ’ όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ προκειμένου να διακομισθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας.

Το ”HANI” κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Πόρου Κεφαλληνίας με τους δέκα επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους, ενώ το ”ΤΑΤΙΑΝΑ” μεταφέρθηκε στην ξηρά με τη συνδρομή ιδιωτικού σκάφους.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Πόρου του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους αμφότερων των σκαφών, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.