Μουσική & ΧορόςΠολιτισμός

Συνέδριο-Φεστιβάλ Επτανησιακής Μουσικής

224views

ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Κέρκυρα 18 Ιουλίου 2022

 

ΣΥΝΕΔΡΙΟ – ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ευρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει στις Κερκυραίες και στους Κερκυραίους, αλλά και σε όλες τις Επτανήσιες και όλους τους Επτανησίους συμπολίτες μας ότι διοργανώνει «ΣΥΝΕΔΡΙΟ – ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ».

Οι εκδηλώσεις του Συνεδρίου – Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν από το ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ έως και το ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, με την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Με το «ΣΥΝΕΔΡΙΟ – ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ» επιδιώκεται να δημιουργηθεί μία θετική κινητικότητα γύρω από την ανάδειξη και προβολή της Επτανησιακής Μουσικής και περαιτέρω ένα κλίμα συνεχίσεως και ανανεώσεως της μουσικής μας παραδόσεως. Επίσης θα καταβληθεί η δέουσα προσπάθεια για να προβληθεί το Συνέδριο αυτό και τα συμπεράσματα του και εκτός των Επτανήσων, ώστε να γίνει κοινωνός του περιεχομένου του και κάθε ενδιαφερόμενος για τα μουσικά πράγματα της Ελλάδος και να προβληθεί η λαμπρή μουσική παράδοση μας.

Στο Συνέδριο – Φεστιβάλ έχουν κληθεί ως εισηγητές διακεκριμμένοι επιστήμονες, αλλά και μουσικοί, που έχουν λόγο τόσο για την επτανησιακή μουσική κατά την ιστορική της διαδρομή, όσο και κυρίως για την αντιμετώπιση στα Επτάνησα των πολιτιστικών προκλήσεων του παρόντος και του μέλλοντος στον τομέα της μουσικής. Γι΄ αυτό και θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία στην έρευνα και την διατύπωση προτάσεων για το «τι μέλλει γενέσθαι».

Το Συνέδριο θα ενταχθεί σε ένα 8ήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων, που θα έχουν πανεπτανησιακό χαρακτήρα και στις οποίες θα εμφανισθούν μουσικοί φορείς όχι μόνο της Κέρκυρας, αλλά και από τα άλλα Νησιά, ώστε  να  δοθεί  ένας  πανηγυρικός  αλλά   και  περιφερειακός  χαρακτήρας  στις  εκδηλώσεις  και να  τονισθεί  ο συνδετικός ιστός της μουσικής μας παράδοσης και της σύγχρονης μεταξύ των Επτανησίων.

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ εγκαίρως θα ανακοινώσει λεπτομέρειες για τις μουσικές και επιστημονικές εκδηλώσεις του ΣΥΝΕΔΡΊΟΥ – ΦΕΣΤΙΒΑΛ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.