Κοινωνία

Σάλος με πλάνο για την πρώτη “τεχνητή μήτρα”: Θα επιτρέπει στους γονείς να “παραγγέλνουν” το ύψος, τη δύναμη και την ευφυΐα του παιδιού

252views
Contents
Μια εταιρεία βιοτεχνολογίας στη Γερμανία αναπτύσσει την πρώτη τεχνητή μήτρα στον κόσμο, με την οποία υποτίθεται ότι οι γονείς θα μπορούν επιλέξουν τα χαρακτηριστικά του μωρού τους. Η εταιρεία EctoLife, υποστηρίζει ότι θα είναι ικανή να μεγαλώνει 30.000 μωρά τον χρόνο με εμπειρία που βασίζεται σε πάνω από 50 χρόνια πρωτοποριακής επιστημονικής έρευνας.
Η κεντρική ιδέα είναι το πνευματικό τέκνο του Hashem Al-Ghaili ενός επικοινωνιολόγου, σκηνοθέτη και παραγωγού. Είναι περισσότερο γνωστός για τα γραφήματα και τα βίντεό του σχετικά με επιστημονικές ανακαλύψεις. Λέει ότι οι η τεχνητή μήτρα θα επιτρέπει σε υπογόνιμα ζευγάρια να συλλάβουν ένα μωρό και να γίνουν οι πραγματικοί βιολογικοί γονείς των δικών τους απογόνων.

Το λεγόμενο “πακέτο Elite” θα επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους να επεξεργαστούν γενετικά το έμβρυο προτού αυτό εμφυτευθεί στην τεχνητή μήτρα. Τα πάντα, από το χρώμα των ματιών και των μαλλιών μέχρι τη δύναμη, το ύψος και η ευφυΐα μπορούν να “ρυθμιστούν” και να αποφευχθούν τυχόν κληρονομικές γενετικές ασθένειες.

«Η EctoLife, η πρώτη εγκατάσταση τεχνητής μήτρας στον κόσμο, τροφοδοτείται εξ ολοκλήρου από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», λέει ο Al-Ghaili. “Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περίπου 300.000 γυναίκες πεθαίνουν από επιπλοκές εγκυμοσύνης. Η τεχνητή μήτρα EctoLife έχει σχεδιαστεί για να ανακουφίζει τον ανθρώπινο πόνο και να μειώνει τις πιθανότητες καισαρικής τομής. Με την EctoLife, οι πρόωροι τοκετοί και οι καισαρικές τομές θα ανήκουν στο παρελθόν”.

Ο Hashem λέει ότι η τεχνητή μήτρα προσφέρει επίσης μια λύση για γυναίκες που είχαν χειρουργική αφαίρεση της μήτρας τους λόγω καρκίνου ή άλλων επιπλοκών. Θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει χώρες που υποφέρουν από σοβαρή υπογεννητικότητα. Πιστεύει ότι η τεχνολογία είναι ήδη διαθέσιμη και μόνο ηθικοί περιορισμοί την εμποδίζουν από το να γίνει πραγματικότητα.

τεχνητή μήτρα

“Κάθε μεμονωμένο χαρακτηριστικό της τεχνολογίας αυτής βασίζεται 100% στην επιστήμη και έχει ήδη επιτευχθεί από επιστήμονες και μηχανικούς. Το μόνο που απομένει είναι η κατασκευή ενός πρωτοτύπου που θα συνδυάζει όλα τα χαρακτηριστικά σε μια ενιαία συσκευή”, λέει. “Όσον αφορά το χρονικό πλαίσιο, εξαρτάται πραγματικά από τις ηθικές κατευθυντήριες γραμμές. Αυτήν τη στιγμή, η έρευνα σε ανθρώπινα έμβρυα δεν επιτρέπεται πέραν των 14 ημερών. Μετά από 14 ημέρες, τα έμβρυα πρέπει να καταστραφούν λόγω ηθικών ανησυχιών. Εάν χαλαρώσουν αυτοί οι ηθικοί περιορισμοί, δίνω 10 έως 15 χρόνια προτού η τεχνητή μήτρα EctoLife γίνει ευρέως διαδεδομένη παντού. Προσθέστε σε αυτά άλλα πέντε χρόνια ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης του κοινού για να γίνει πιο αποδεκτή αυτή η τεχνολογία”.

Η εγκατάσταση της εταιρείας διαθέτει 75 εξαιρετικά εξοπλισμένα εργαστήρια, με το καθένα ικανό να φιλοξενήσει έως και 400 τεχνητές μήτρες. Κάθε μία έχει σχεδιαστεί για να αναπαράγει τις ακριβείς συνθήκες που υπάρχουν μέσα στην πραγματική μήτρα μιας μητέρας. Ένα μόνο κτήριο μπορεί να επωάσει έως και 30.000 μωρά που μεγαλώνουν στο εργαστήριο ετησίως.

τεχνητή μήτρα

Οι τεχνητές μήτρες είναι εξοπλισμένες με οθόνη που εμφανίζει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για την αναπτυξιακή πρόοδο του μωρού. Τα δεδομένα μπορούν επίσης να προβληθούν μέσω μιας εφαρμογής σε smartphone.

“Η EctoLife επιτρέπει στο μωρό σας να αναπτυχθεί σε ένα περιβάλλον απαλλαγμένο από μολύνσεις. Οι τεχνητές μήτρες είναι κατασκευασμένες από υλικά που εμποδίζουν τα μικρόβια να κολλήσουν στην επιφάνειά τους. Κάθε μία διαθέτει αισθητήρες που μπορούν να παρακολουθούν τα ζωτικά σημεία του μωρού σας, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παλμών, της θερμοκρασίας, της αρτηριακής πίεσης, του ρυθμού αναπνοής και του κορεσμού οξυγόνου”, είπε ο Al-Ghaili.

“Το σύστημα που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη παρακολουθεί επίσης τα φυσικά χαρακτηριστικά του μωρού σας και αναφέρει τυχόν πιθανές γενετικές ανωμαλίες. Επειδή τα μωρά πιστεύεται ότι αναγνωρίζουν τη γλώσσα και μαθαίνουν λέξεις ενώ βρίσκονται ακόμη στην μήτρα, οι τεχνητές μήτρες EctoLife διαθέτουν εσωτερικά ηχεία που παίζουν ένα ευρύ φάσμα λέξεων και μουσικής στο μωρό σας. Μια εφαρμογή επιτρέπει την επιλογή της λίστας αναπαραγωγής που ακούει το μωρό και τη δυνατότητα να του τραγουδά απευθείας για να εξοικειωθεί με τη φωνή σας πριν τη γέννηση. Στόχος μας είναι να σας παρέχουμε έναν έξυπνο απόγονο που αντικατοπτρίζει πραγματικά τις έξυπνες επιλογές σας. Το πακέτο Elite σάς επιτρέπει να τροποποιήσετε γενετικά το έμβρυο πριν το εμφυτεύσετε στην τεχνητή μήτρα.

Και αν θέλετε το μωρό σας να ξεχωρίζει και να έχει ένα πιο λαμπρό μέλλον, το πακέτο Elite σας προσφέρει την ευκαιρία να επεξεργαστείτε γενετικά το έμβρυο πριν το εμφυτεύσετε στην τεχνητή μήτρα.

Χάρη στο εργαλείο επεξεργασίας γονιδίων CRISPR-Cas 9, μπορείτε να επεξεργαστείτε οποιοδήποτε χαρακτηριστικό του μωρού σας μέσα από ένα ευρύ φάσμα άνω των 300 γονιδίων. Με τη γενετική μηχανική ενός συνόλου γονιδίων, το Elite Package σας επιτρέπει να προσαρμόσετε το χρώμα των ματιών και των μαλλιών, το χρώμα του δέρματος, τη φυσική δύναμη, το ύψος και το επίπεδο νοημοσύνης του μωρού σας. Σας επιτρέπει επίσης να διορθώσετε τυχόν κληρονομικές γενετικές ασθένειες που αποτελούν μέρος του οικογενειακού σας ιστορικού, έτσι ώστε το μωρό σας και οι απόγονοί του να ζήσουν μια υγιή άνετη ζωή χωρίς γενετικές ασθένειες”.

τεχνητή μήτρα

Κάθε ομάδα από τεχνητές μήτρες συνδέεται με δύο κεντρικούς βιοαντιδραστήρες. Ο πρώτος βιοαντιδραστήρας περιέχει θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο, τα οποία παρέχονται στο μωρό σας μέσω ενός τεχνητού ομφάλιου λώρου. Αυτός ο βιοαντιδραστήρας περιέχει επίσης ένα υγρό διάλυμα που χρησιμεύει ως το αμνιακό υγρό που περιβάλλει τα μωρά στην μήτρα της μητέρας. Είναι πλούσιο σε ζωτικές ορμόνες, αυξητικούς παράγοντες και αντισώματα που υποστηρίζουν την ανάπτυξη και την ανάπτυξη του μωρού.

Χάρη σε ένα σύστημα που ελέγχεται από τεχνητή νοημοσύνη, κάθε μωρό λαμβάνει προσαρμοσμένα θρεπτικά συστατικά προσαρμοσμένα στις ανάγκες του.

Ο δεύτερος βιοαντιδραστήρας έχει σχεδιαστεί για να εξαλείφει τυχόν απόβλητα που παράγονται από τα μωρά, τα οποία μεταφέρονται με τεχνητό ομφάλιο λώρο. Με τη βοήθεια ενός ευαίσθητου στρώματος κατασκευασμένων ενζύμων, ο δεύτερος βιοαντιδραστήρας μπορεί στη συνέχεια να ανακυκλώσει τα απόβλητα και να τα μετατρέψει ξανά σε χρήσιμα θρεπτικά συστατικά. Με αυτόν τον τρόπο, η τεχνητή μήτρα εξασφαλίζει μια σταθερή και βιώσιμη παροχή φρέσκων θρεπτικών συστατικών στο έμβρυο.

Η διαδικασία γέννησης γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού…

“Η EctoLife σας παρέχει μια ασφαλή, χωρίς πόνο εναλλακτική που σας βοηθά να γεννήσετε το μωρό σας χωρίς άγχος. Η διαδικασία τοκετού είναι ομαλή, βολική και μπορεί να γίνει με το πάτημα ενός κουμπιού”, λέει η εταιρεία. “Μετά την αποβολή του αμνιακού υγρού από την τεχνητή μήτρα, θα μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε το μωρό σας από την τεχνητή μήτρα. Όλα είναι τέλεια σχεδιασμένα, ώστε οι γονείς να απολαύσουν τη διαδικασία του τοκετού”.

 

 

Πηγές: https://studyfinds.orghttps://hashem-alghaili.com

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.