Πολιτική

Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων μακριά από τις ανάγκες του Λαού- Το νοκομείο Ζακύνθου χωρίς κανέναν ορθοπεδικό

265views

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΉ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ . ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε οι απαντήσεις στις Επερωτήσεις που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση  στην πρόσφατη συνεδρίαση των Π.Σ. 26&27.08.2022.

Είναι επιτακτική ανάγκη ο ίδιος ο λαός οργανωμένα να διεκδικήσει λύσεις στα προβλήματά του, την ικανοποίηση των αναγκών του με βάση το επίπεδο της εποχής, της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Η Περιφερειακή Αρχή (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) μας απάντησε:

1.Για την Διαχείριση των Υδάτινων πόρων στην Κέρκυρα , τα αναγκαία έργα και τις χρηματοδοτήσεις :

α. Θα γίνουν συναντήσεις με τις Δημοτικές Αρχές για την καταγραφή των αναγκών.

β. Επανέλαβαν την χρηματοδότηση που εξήγγειλε ο Υπουργός Υποδομών κ. Καραμανλής, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κέρκυρα , υπό την προϋπόθεση όμως να «του φέρει τις μελέτες η ΔΙΑΔΕΥΑΚ» !!!

γ. Καμιά  συγκεκριμένη χρηματοδότηση  δεν είναι εγγεγραμμένη στον προϋπολογισμό του 2022 της Π.Ι.Ν. ή στο ΕΣΠΑ 2021-2027 της Π.Ι.Ν. η σε άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο  για το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Πρόκειται περί εμπαιγμού όταν θυμήθηκαν τώρα να κάνουν καταγραφή και συναντήσεις. Όταν όλοι ,Κυβέρνηση , Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές , γνωρίζουν ότι στην ΔΙΑΔΕΥΑΚ υπάρχει τραγική έλλειψη προσωπικού ,με δική τους αποκλειστικά πολιτική ευθύνη.

2.Για την αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων στον ΑηΜαθιά Κέρκυρας  ότι:

α. Δεν έχει υπογραφεί η Σύμβαση με τον εργολάβο!

β. Η Σύμβαση πρέπει πρώτα να εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση , διαδικασία που χρειάζεται, συνήθως  ένα μήνα και μετά να υπογραφεί. Δεν ήξερε όμως ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ,να μας απαντήσει πότε έχει σταλεί από την Π.Ι.Ν. στην Αποκεντρωμένη η Σύμβαση!

γ. Ο εργολάβος μπήκε στο χώρο και αφαίρεσε παράθυρα και σοβάδες μετά από συνεννόηση της Π.Ι.Ν. και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας, με το αιτιολογικό της επικινδυνότητας κάποιων στοιχείων στο χώρο και αποχώρησε αφού δεν υπάρχει Σύμβαση, αφήνοντας  μια αίθουσα ακατάλληλη για οποιαδήποτε δράση.

Η Περιφερειακή Αρχή έχει μεγάλη ευθύνη για την, σχεδόν, βέβαιη πιθανότητα να μην είναι έτοιμη η αίθουσα πριν την 01.10.2022 με αποτέλεσμα όλοι οι Σύλλογοι στον Αη Μαθιά να μείνουν άστεγοι .

  1. Για την επικινδυνότητα στον Επαρχιακό δρόμο στην ΑΣΣΟ και στον δρόμο Φάλαρη- Μακρυώτικα (Απελάτο) ότι:

α. Όσο αφορά τον  δρόμο Φάλαρης – Μακρυώτικών (Απελάτο) δεν είναι ενταγμένο σε καμιά μελέτη, σε κανένα υπάρχον έργο και δεν έχουν πάρει  τα  αναγκαία μέτρα ασφάλειας με βάση την επικινδυνότητα του δρόμου.

Β. Για τον  δρόμο στο σημείο έξω από την Ασσο, ότι το πρόβλημα δεν είναι σημαντικό, δεν είναι ενταγμένο σε κανένα υπάρχον έργο και προβλέπεται να μελετηθεί στην μεγάλη μελέτη για τα προβλήματα όλης της περιοχής.

Παρέπεμψαν και τα δυο άκρως απαραίτητα  έργα  για την ζωή και την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών  στις ¨καλένδες¨ .

  1. Για τα αντιπλημμυρικά στο χείμαρρο ΡΟΥΠΑΚΙΑ στην Λευκάδα, ότι:

α. Η Λαϊκή Συσπείρωση κινείται από μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

β. Δεν υπάρχουν προβλήματα, οι κάτοικοι δεν ανησυχούν.

γ. Στην Λευκάδα εκτελούνται μεγάλα έργα.

Η  αοριστολογία και η επιθετικότητα προς την Λαϊκή Συσπείρωση που συνηθίζει  ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας ,δεν μπορούν να κρύψουν  τις ανοιχτές πληγές στην αντιπλημμυρική προστασία της Π.Ε. Λευκάδας.

Καμία εμπιστοσύνη στα μεγάλα λόγια  και στις ανέξοδες υποσχέσεις. Καμία αναμονή.

Η Τοπική Διοίκηση αποτελεί τμήμα του κράτους. Υλοποιεί και εξειδικεύει σε τοπικό επίπεδο τις κεντρικές κυβερνητικές κατευθύνσεις και  τις ιεραρχήσεις των επιχειρηματικών ομίλων. Γι αυτό οι υποδομές και τα έργα που αφορούν στις λαϊκές ανάγκες  έρχονται τελευταία  σε επιλεξιμότητα. Τα περισσότερα έργα που γίνονται είτε είναι αποσπασματικά, είτε  εξαρτώνται  από το αν διευκολύνονται από αυτά , οι διάφοροι  επιχειρηματικοί σχεδιασμοί.

Η λύση βρίσκεται στην αποφασιστικότητα του λαού να διεκδικήσει οργανωμένα την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του.

30.08.2022

ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟ

ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙ ΑΛΛΩΝ ΤΥΡΒΑΖΕΙ!

 

Το σοβαρότατο πρόβλημα του Νοσοκομείου Ζακύνθου, έφερε κατά την πρώτη μέρα συνεδρίασης του Π.Σ. η Λαϊκή Συσπείρωση ζητώντας άμεση παρέμβαση και πίεση για να υπάρξει άμεσα λύση, από Κυβέρνηση και 6η ΥΠΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Ν.Ι.Ζ.) «Χωρίς ορθοπεδικούς ήταν η εφημερία του Νοσοκομείου Ζακύνθου για τρία 24ωρα εν μέσω μάλιστα κορύφωσης της τουριστικής περιόδου και με πάνω από 150.000 κόσμο στο νησί …». Η ανακοίνωση συνεχίζει «σήμερα και από την προηγούμενη Δευτέρα, με τους δύο ορθοπεδικούς να είναι ασθενείς και με αναρρωτική άδεια (ο ένας μάλιστα χρειάστηκε να νοσηλευτεί και ο δεύτερος ασθένησε μετά από πολυήμερη συνεχή εφημέρευση) παραμένει ακάλυπτη από ορθοπεδικό η καθημερινή και 24ωρη εφημερία στο νοσοκομείο…»

Για την Περιφερειακή Αρχή(ΝΔ,ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) αυτό δεν ήταν άξιο λόγου, αφού στην ενημέρωση της κας Περιφερειάρχη πρωταγωνιστούσε ως σπουδαία και μοναδική διαπίστωση για την οποία έπρεπε να ενημερωθεί το Π.Σ. « η λαμπερή τουριστική περίοδος της Ζακύνθου».

Παράλληλα, αναμάσησε την απάντηση του Διοικητή του Νοσοκομείου σύμφωνα με την οποία το πρόβλημα αντιμετωπίζεται, με το πέρασμα του βουλευτή από τους ασθενείς (Ιατρός ορθοπαιδικός ο οποίος δεν εργάζεται λόγω της ιδιότητάς του, αλλά κρατάει τη θέση στο Νοσοκομείο), την επίσκεψη ιδιωτών γιατρών με αμοιβή ή από ιατρούς του Νοσοκομείου άλλων ειδικοτήτων. (το Νοσοκομείο λειτουργεί με το 1/3 του προβλεπόμενου συνολικού αριθμού γιατρών και μόνο 2 από τους 4 ορθοπεδικούς) !!! Η δε προσωρινή μετακίνηση ενός ιατρού από την Πάτρα και άργησε και δεν μπορεί να διαρκέσει, αφού σε όλα τα Νοσοκομεία αντιμετωπίζεται το ίδιο πρόβλημα της τραγικής υποστελέχωσης.

Η Περιφερειακή Αρχή παραμένει στρατευμένη στην πολιτική της συρρίκνωσης του Δημόσιου και Δωρεάν συστήματος Υγείας και θιασώτης της αύξησης της επιχειρηματικής δράσης στον Τομέα της Υγείας για αυτό κάνει πως δεν καταλαβαίνει.

Στα χέρια του λαού και της οργανωμένης δράσης του είναι η υπεράσπιση του δικαιώματός του στην Ενιαία Δωρεάν Δημόσια Υγεία, υψηλών παροχών. Χρειάζεται συστράτευση με τους αγώνες του Ιατρικού και νοσηλευτικού Προσωπικού. Καμία αυταπάτη από υποσχέσεις και κοκορομαχίες. Στην απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουμε στον τομέα της Υγείας στα νησιά μας, έχουν βάλει την υπογραφή τους όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα(ΝΔ,ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ,ΣΥΡΙΖΑ) με την στήριξη των εκλεκτών τους σε Δήμους και Περιφέρεια. Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.

 

30.08.2022

 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.