Πολιτική

Παναγής Καππάτος – 7 Πρωτοβουλίες σε 7 Μέρες -Τι κάναμε μόλις την προηγούμενη Εβδομάδα

124views

7 Πρωτοβουλίες σε 7 Μέρες -Τι κάναμε μόλις την προηγούμενη Εβδομάδα

Το απόγευμα της Δευτέρας 14/11 συμμετείχα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ παρουσία του Προέδρου και Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στη συνεδρίαση αξιολογήθηκε η τρέχουσα επικαιρότητα, αναπτύχθηκε η στρατηγική του κόμματος την αμέσως επόμενη περίοδο ενώ καταγράφηκαν οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες σε σειρά τομέων της πολιτικής, όπως η παιδεία, η ενέργεια και η απασχόληση.

Μόνο την τελευταία εβδομάδα πετύχαμε τα εξής:

Στις Εκκρεμείς Συντάξεις: Εκκαθαρίστηκαν όλες οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις. Μπήκε τέλος στην αναμονή ετών για την απόδοση κύριας σύνταξης Έκλεισε ακόμη μια πληγή με τη συστηματική δουλειά του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων να αποδίδει καρπούς.

Στην Οικονομία: Είχαμε τις τελικές υπογραφές για την επαναλειτουργία των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Σώσαμε τις δουλείες 600 εργαζομένων στους οποίους στοχεύουμε να προστεθούν ακόμα 1.400.

Στην Ανάπτυξη: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναθεώρησε για το 2022 στο διπλάσιο της υπόλοιπης ευρωζώνης την ανάπτυξη, στο 6% του Ελληνικού ΑΕΠ. Με τον πληθωρισμό να παραμένει ακόμα πολύ ψηλά αλλά να μειώνεται για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.

Στο «καλάθι του νοικοκυριού»: Όσο και αν λοιδορήθηκε από κάποιους, μείωσε τις τιμές σε 101 προϊόντα, ενώ τις κράτησε σταθερές σε πολλά περισσότερα.

Στο Λιμένα Αλεξανδρούπολης: Είπαμε «όχι» στην ιδιωτικοποίησή του, αναγνωρίζοντας τα ιδιαίτερα στρατηγικά του χαρακτηριστικά για την ενεργειακή ασφάλεια και την άμυνα της χώρας.

Στα Τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος:. Για το μήνα Οκτώβριο η Ελλάδα βρέθηκε στη δεύτερη πιο χαμηλή θέση μεταξύ 15 ευρωπαϊκών κρατών.

Στην Παιδεία: Εκπρόσωποι 30 αμερικανικών πανεπιστημίων τα οποία έχουν συνάψει παραπάνω από 100 προγράμματα συνεργασίας με δημόσια ελληνικά πανεπιστήμια βρέθηκαν στην Ελλάδα. Κορυφαία πανεπιστήμια, όπως το Yale, προχωρούν σε ανταλλαγές φοιτητών χωρίς δίδακτρα. Το Columbia ιδρύει στη πατρίδα μας Κέντρο Έρευνας και Αριστείας.

Και Συνεχίζουμε…

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.