Πολιτική

Παναγής Καππάτος – Θετικές εξελίξεις την πρώτη Εβδομάδα του 2023

134views

Θετικές εξελίξεις την πρώτη εβδομάδα του 2023

Το νέο έτος ξεκινά με τη χώρα μας να συνεχίζει τη μεγάλη προσπάθεια αντιμετώπισης των επιπτώσεων από τις διαδοχικές διεθνείς κρίσεις που επηρεάζουν αρνητικά τις τιμές ενέργειας και αγαθών για τους καταναλωτές, ενώ προκαλούν και ελλείψεις σε βασικές πρώτες ύλες.

Ορισμένες από τις θετικές ειδήσεις της προηγούμενης εβδομάδας που κάνουν καλύτερη τη ζωή μας, είναι οι παρακάτω:

  • Αυτή την εβδομάδα εγκρίθηκε η νέα δόση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ύψους 3,56 δισ. ευρώ. Η Ελλάδα εξασφάλισε το μεγαλύτερο πακέτο πόρων συγκριτικά στην Ευρώπη, καθώς η κυβέρνηση κατέθεσε ένα άρτιο σχέδιο. Με τα χρήματα αυτά χρηματοδοτούμε σπουδαία έργα στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη όπως η κτιριακή αποκατάσταση του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας, το νέο αρχαιολογικό μουσείο, νέα ευρυζωνικά δίκτυα. λιμενικές υποδομές και άλλα έργα που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

  • Η δημιουργία εμπορικής ατομικής επιχείρησης γίνεται πλέον ηλεκτρονικά σε 5 μόλις λεπτά, μέσω του gov.gr. Οι πολίτες αποφεύγουν την ταλαιπωρία και τις χαμένες εργατοώρες στην Εφορία, τον ΕΦΚΑ, και το Επιμελητήριο. Το κράτος γίνεται στην πράξη πιο φιλικό προς τον πολίτη και τις ανάγκες του, αποδεικνύοντας τι είναι πραγματικά προοδευτικό στην πολιτική σήμερα.

  • Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού. Τον Δεκέμβριο έπεσε στο 7,2% από το 8,5% του Νοεμβρίου. Στην Ευρωζώνη ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο βρίσκεται στο 9,2%. Η Κυβέρνηση συνεχίζει τη στήριξη των πολιτών με μέτρα όπως το «Καλάθι του Νοικοκυριού» και το «Market Pass».

  • Η ανεργία το Νοέμβριο του 2022 υποχώρησε στο 11,4%, από 13,1% που ήταν τον Νοέμβριο του 2021.

  • Ξεκίνησαν το πρώτα προγράμματα στεγαστικής πολιτικής «Σπίτι Μου». Τον Μάρτιο ξεκινά η υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους για να χορηγηθούν τα πρώτα χαμηλότοκα ή και άτοκα δάνεια για την απόκτηση κατοικίας. Από το πρόγραμμα «Κάλυψη» τα πρώτα ακίνητα θα παραδοθούν σε νέους 25-39 ετών, δικαιούχους ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.