Πολιτική

Ο Γεράσιμος Βασιλάτος Υποψήφιος δήμαρχος Αργοστολίου;

424views

Γράφει ο Νίκος Παπαδάτος
συνταξιούχος τραπεζικός –
Οικονομολόγος

 

 

 

Περιδιαβαίνοντας χθες το πρωϊ στην Αγορά του Αργοστολίου έφθασε «στ’ αυτιά μου» η «είδηση» πως ο πρώην αντινομάρχης (επί νομαρχίας Μάκη Μεταξά) και υποψήφιος βουλευτής (με τον ΣΥΡΙΖΑ) Μάκης Βασιλάτος δέχεται προτάσεις να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αργοστολίου στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση!

Αν οι διαδόσεις αυτές έχουν» βάση», (δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά!) τότε στις δημοτικές εκλογές του 2023 κατά πάσα πιθανότητα η μεγάλη σύγκρουση θα είναι ανάμεσα στον συνδυασμό του Νίκου Ανουσάκη, που συγκεντρώνει δυνάμεις κυρίως από την κεντροδεξιά, και του γνωστού αρχιτέκτονα Μάκη Βασιλάτου, ο οποίος θα στηριχθεί από δυνάμεις της κεντροαριστεράς και γενικά του ευρύτερου «δημοκρατικού τόξου»!

Όσο για τον Θεόφιλο, όλα πλέον δείχνουν ότι η κατιούσα είναι η μόνη οδός που του απομένει για περπάτημα…
Αλλωστε, όπως έλεγε και ο Ηράκλειτος η ανηφόρα και η κατηφόρα είναι στον ίδιο δρόμο! (άνοδος και κάθοδος στην εξουσία).

 

 

ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΝ ΤΑΧΕΙ

Ρητορική ερώτηση: Είναι το λιμάνι του Πόρου ένα από τα 10 επικινδυνότερα νησιώτικα λιμάνια της χώρας;
• Όλα τα λιμάνια της Κεφαλονιάς έχουν χρηματοδοτηθεί για διάφορα έργα από το Λιμενικό Ταμείο (δηλαδή από το Θεόφιλο!) πάνω από 100.000 ευρώ το καθένα. Μιλάμε για απευθείας αναθέσεις κ.λπ. Μόνο το λιμάνι της Πεσσάδας «έπιασε πάτο» αφού χρηματοδοτήθηκε μόνο με 4.000 ευρώ! Ποιό είναι το παράξενο; Οτι η Πεσσάδα ψήφησε «μονοκούκι» Θεόφιλο!


• Η Ελλάδα ως χώρα ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ δεν μπορεί να ακολουθήσει ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική. Προς επίρρωση τούτου υπενθυμίζω:
• Αυτό που είπε για την Ελλάδα ο μακαρίτης τ. πρόεδρος των ΗΠΑ Ντουάϊτ Αϊζενχάουερ: «Το αγκιστρωμένο ψάρι δεν έχει πολλά περιθώρια ελιγμών»!!!

Να υπενθυμίσω τι έπαθε ο τ. πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής που πήγε να τα «τακιμιάσει» με τον Πούτιν (με στόχο να γίνει η Ελλάδα παγκόσμιο ενεργειακό κέντρο);Τον έφαγε το μαύρο σκοτάδι!..

 

Αλλά και η ρήση του Γεωργίου Παπανδρέου, του «Γέρου της Δημοκρατίας», πάντα επίκαιρη: «Η Ελλάς αναπνέει με δύο πνεύμονες: τον μεν αγγλικόν τον δε αμερικανικόν»!

Ο δε πεπειραμένος και επί σειρά ετών πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ Ιωάννης Τζούνης δηλώνει ευθαρσώς: «Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα για να χαράξει και ν’ ακολουθήσει ανεξάρτητη από την Ουάσιγκτον εξωτερική πολιτική»!

 

Μετά τα παραπάνω που σας παρέθεσα γίνεται ευκόλως αντιληπτό γιατί ο Μητσοτάκης είναι τόσο πολύ προσκολλημένος και υπάκουος στη Δύση… και γι’ αυτό δεν λένε λέξη –Μητσοτάκης και Σακελλαροπούλου – λέξη για την μαρτυρική Κύπρο! Θα μου πείτε: μήπως λέει ο Τσίπρας; Μήπως λέει ο Ανδρουλάκης; Τηρούν άπαντες σιγή ιχθύος!

 

Παραθέτω ορισμένα στατιστικά στοιχεία: αμυντικός προϋπολογισμός: ΗΠΑ770 δις. δολ., Κίνα 250 δις. δολ. Ρωσία 77 δις. δολ.
Εμμανουέλ Μακρόν 44 ετών. Η γυναίκα του Μπριζίτ 68 ετών. Και εγώ τώρα θέτω το ρητορικό ερώτημα: Αυτή η κατάσταση είναι νορμάλ ή μη νορμάλ;

Η απάντηση δική σας!

Αγγελα Μέρκελ: Ανοιξε η γη και την κατάπιε! Αχνα δεν βγάζει για το Ουκρανικό ζήτημα! Εβαλε όμως την υπογραφούλα της στις συμφωνίες του Μίνσκ που καταπάτησε η Ουκρανία (με τα φασιστικά τάγματα των Αζόρ!)

ΕΙΠΕ: «Αυτοί που πλούτισαν από εμένα με εγκατέλειψαν όταν δεν είχα άλλα να δώσω».

Ακης Τσοχατζόπουλος.

Με τις τελευταίες εξελίξεις = πλήρης σύμπλευση Ε.Ε. και ΝΑΤΟ επαληθεύεται ο Ανδρέας Παπανδρέου που είχε πει το περίφημο «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο»!

Αυτα!

Και μην ξεχνάτε τι είπε ο Πλάτων: «Μηδέποτε μηδέν ησυχίαν άγειν των ανθρωπίνων»!.. = Ποτέ μα ποτέ το ανθρώπινο γένος δεν θα ησυχάσει από τα βάσανα…

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.